Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
January 2nd, 2008 by Valery Dachev

Обстановката в столицата

Току-що ми се обади лично кметЪ, за да ме информира за обстановката в столицата, която той следи круглосуточно.

Концесионерите му съобщили, че трудолюбиви техни служители кръстосват София с калорифери и топят снежинките, още преди да са паднали. Над 250 машини са се скрили (затова не се и виждат) и дебнат по-тежките снежинки (които също не виждат машините). Излишните 250 от тях са тръгнали да помогнат в почистването на Банкя.

От Планинската спасителна служба предупреждават за опасност от лавини по (улиците) “Стара планина”, “Люлин планина”, “Кораб планина”, “Мала планина”, “Бабуна планина”, “Гребен планина”, “Дукатска планина”, “Кожух планина”, “Круша планина”, “Лозенска планина”, “Милевска планина”, “Плана планина”, “Руй планина”, други планини, както и (улиците) “Шипка”, “Розова долина” и др..

КАТ пък рапортували, че пътищата на територията на града са напълно проходими при всякакви условия.. от трактори, багери, танкове и хеликоптери.

От БАН предлагат през зимния сезон (с оглед стимулиране на туризма) Софийското поле да се преименува на Софийска планина (заедно с Витоша). И тъй като улиците са почти празни от лекотоварни превозни средства, инициативни комитети са предложили превръщането на бул.”Цариградско шосе” и бул. “Черни връх” в ски писти. В плана се предвижда и изграждането на лифтове (за да се освободи и от пешеходци). Запалени ентусиасти са се оплакали, че настилката на бул.”Витоша”, бул.”Дондуков” и бул.”Тодор Александров” все още не е достатъчна за провеждането на състезание по биатлон.

Екипи на гражданска защита пък евакуират туристи от хижите “Плиска”, “Шератон”, “Арена ди Сердика”, “Хилтън”, “Хемус” и др..

Иначе всичко е наред…

Comments

4 Responses to “Обстановката в столицата”
  1. Валери, защо така злословиш срещу човека? За два дни тандемът Бойко-Природа успя да постигне нещо, което напоследък изглеждаше немислимо – движението по централните улици е по-нормално от всякога. Повечето хора не могат да изровят колите си от снега, а останалите са в непочистени странични улички :) Днес дори стигнах за по-малко от час от Динабад до офиса, предвид че пътувах с 94, шофьорът на което чака 5 мин на опашка за цигари, а накрая вървях и пеш от СУ през непочистените пешеходни алеи…

  2. Вече се разкиша тук-там ,така че докато се опитваш да се качиш в сътвотния прекрасен, чист и топъл автобус можеш да се накиснеш до колене и да изпръскаш всички около теб с прилично количество от специалния тъмен(никой да не е посмял да каже, че е мръсен)сняг! Поръчан е специално, че да е в тон с модерните вече черни коледни елхи.

  3. Ебаваш се ти за скипистите, ама тука при нас има метър и двайсе сняг и някои хора наистина си се придвижват със ски.

  4. @ицаци: Аз вървя пеш до работа и олекотеният трафик по пътищата не ме грее. Съответно по-топло не ми става… а даже сняг газя. :)

    @Vilka: Е, предвид че снегорините изхвърлят снега от улицата в посока към тротоара (респективно към спирката), пак си е късмет, ако можеш да се добереш до автобуса…

    @Longanlon: Аз колкото се шегувах, толкова и сериозно го мислих. Даже ме е яд, че някой наистина не подкара ски по бул.”Витошка”, че да го изтипосам като картинка за публикацията си… :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: