Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
December 18th, 2007 by Valery Dachev

Долу Speedy

Вече всички знаят, че съм карък, защото с това започвам почти всяка своя публикация. Естествено, аз въобще нямам вина за това – светът ми е крив. По тази причина омрънквам всичко и всички. В частност този път са ми виновни ей тия отстрани – Speedy.

Всичко започна в едно мрачно утро точно преди седмица. Седя си аз и се нервя на премигващия екран на лаптопа ми. По принцип не бих имал нищо против, ако знаех, че е някаква свалка продължаваща вече месеци, ами защото това кабелче свързващо екрана с основната част на лаптопа започва все повече да прави проблем при движението си. Поинтересувах се в CNsys как се процедира при такъв дефект. Е, поръчвали направо нов екран, пристигането на който отнемало около седмица. Windows пък беше спрял да ми засича Bluetooth устройството, затова подпитах за всеки случай как се процедира и в този случай. Е, поръчвали направо ново Bluetooth устройство. И то пристигало за седмица. Combo! :) Тъй като се съмнявах, че последният проблем е по-скоро софтуерен, наумих да направя най-накрая нещо по въпроса, за да се сдобия с истински инсталационни DVDта за Compaq nc6320, тъй като моите заминаха.

Speedy Express Delivery Service

Как става това между другото: ако лаптопът е гаранционен, HP могат да запишат такива (ако имат в наличност за съответния лаптоп, както в моя случай) или да поръчат от там, където се поръчва; ако лаптопът е извън гаранция, трябвало да говоря с Microsoft. Това се установи, след като звъннах на телефона за техническа поддръжка в България. Хората се оказаха безкрайно любезни и ми предложиха да пратят записаните DVDта по куриер. Как да не се съгласи човек?!

И ето тук в цялата работа се намесват СПИДИ – една от най-известните куриерски компании в България, но пък по неизвестни за мен причини. Не еднократно тия хора успяха да докажат на фирмата ни, че с труд и постоянство винаги можеш да се оа*аш още повече. Случаите им на закъснели или неизпълнени поръчки, потрошени пратки и сбъркани получатели на дали имат изброяване.

Малко развалих настоящия разказ с тези предварителни приказки, но не се сдържах! Изпращат ми на мен пратката в сряда вечерта за следващия ден. Както си му е редът, куриерът получава пратката за доставка още в 09:30 сутринта. Цял ден обаче няма никой. На сутринта на следващия ден звъня в HP, за да ми дадат номера на товарителницата. Правя справка на сайта на СПИДИ (евала, поне това са се сетили да направят) и установявам, че е имало неуспешна доставка в 11:00 – тогава, когато със сигурност е имало достатъчно народ в офиса. Започва да ме гложди, че или не са намерили къде да паркират и ги е домързяло, или са объркали адреса. Решавам да звъня на телефона за справки – 0 7001 7001. И… опааа… всички оператори са заети. Много справки, много нещо! Оставям своя номер и монотонния глас обещава да ми се обадят до половин час, като най-учтиво ми благодари, че съм използвал услугите им. Еми, мерси!

Трябва да призная, че една кака се обади в рамките на следващия половин час, запознах я с проблема, а тя обеща да се свърже с доставчика, за да провери случая. До края на работния ден не получих нито очакваната пратка от два броя DVDта, нито обаждането с резултат от проверката. А вече бях разчистил лаптопа си в подготовка да го преинсталирам! Вечерта заминах за Благоевград. Първата ми работа (след като си събух обувките), като се прибрах в неделя, бе да проверя какво се е случило. И, о, чудо – пратката е била доставена още в петък около 14:00, след като в в около 09:30 отново се е озовала в ръцете на разносвача. Странно защо обаче никой не ми беше казал, че е получил пратка адресирана до мен…

Появявам се аз във офиса на сутринта в понеделник в търсене на дисковете. Няма и следа от тях. Бесен звъня на СПИДИ. О, Господи, всички оператори отново са заети. Благ глас отново ми каза, че ще ми звънне до половин час. В рамките на половин час наистина ми звъннаха. Нервен обясних проблема си и отново обещаха да проверят какво се случва. Междувременно звъннах и в HP, за да ги информирам какво се случва. Те съвсем след малко ми звъннаха, за да ми кажат, че куриерите объркали адреса и пратката вече била в ръцете на разносвача и пътувала към нашия офис. От СПИДИ отново не благоволиха да ми позвънят, за да споделят своята версия за това защо хората им не различават “Дондуков 22А” и “Дондуков 22 вх.А”, къде са намерили там ф-ма ДАВИД Холдинг АД и защо лицето Колева е приело пратката, като е била за Валери Дачев?

Естествено служителите от телефона за справки на СПИДИ нямат навика да се представят. Следователно и нямах идея кой разглеждаше случаите ми, за да си задам въпросите. Реших да направя това на телефона им за рекламации. Той пък телефонът им за рекламации само мобилен. Не може така като другия (за поръчки и справки) да е на цената на един градски разговор от цялата страна. Там пък никой така и не вдигна. Какво ги интересуват тях рекламациите?! А и имайки предвид, че не дължат никакво обезщетение, ако се случи с нещо пратката. Опс, излъгах – на листчето пише, че обезщетението е три пъти стойността, но не повече от 15 лв.. Вчера разбрах, че един тип така се е сдобил с цепка на новия си 21″ LCD монитор…

Аз?! СПИДИ?! Повече?! НЕ!

Comments

30 Responses to “Долу Speedy”
 1. Ако са ти казали, че няма никои на адреса, значи не са идвали – редовен номер им е.

 2. @Bogomil: Те да бяха казали нещо, ами не посмяха да се обадят даже…

 3. Аааа… До сега не бях търсил отзиви от техните услуги, но сега се сещам, че последните 2 месеца имах няколко поръчки он-лайн, като повечето бяха обслужвани от Speedy, и въпросните винаги се появяваха около 2 дни по-късно…

 4. @ifch0: Междудругото, City Express също не са много по-добре. Сега като се замисля, не знам имаме ли въобще читава куриерска фирма в тая държава. То и в световен мащаб да погледнеш… DHL такива издънки са правили (да разнасят по погрешка вътрешности)… А и FedEx (с небрежността си)…

 5. Аз не съм имал проблеми с каквото са ни доставяли до сега, ама съм виждал как товарят пратките на камиона и от тогава не си и помислям да пратя или получа нещо скъпо и/или чупливо по тях.

 6. А ако са идвали и не е имало никой на адреса, поставят един стикер, на който пише в колко часа е дошъл доставчикът, от къде може да си вземеш пратката и телефон, на който да се обадиш, ако искаш да тия донесат. Ако е нямало стикер – не са идвали.

 7. @Longanlon: Ние се ползвахме като фирма от услугите на Speedy и те са се дънили нееднократно. Култовото беше миналата година, когато трябваше да направят наистина спешна доставка, за която им се плати допълнително да стане до 11 на следващия ден и от това зависиха много неща. Вместо това те направиха доставката ден по-късно, което я обезсмисли напълно, а освен това причиниха една камара неразбории. Можеха просто да кажат “не можем да направим доставката” и да си търсим друга куриерска фирма.

  Стикер, разбира се, нямаше. Може да е имало на другия адрес, на който са отишли. Но там пък гарантирано е нямало табелка “ДАВИД Холдинг”, нито лице на име Валери Дачев. Просто някои хора там ги мързи да си вършат работата.

 8. Ами така е като куриерите си пият кафенце по цял ден, ама то не е само в Спиди така, в Еконт и другите е същото…

 9. Редовен номер им е във Варна да не доставят пратките и ходи им търси склада в промишлената зона. Още при първата изцепка започнах да ползвам сити експрес, само дето не знам защо шефката продължаваше да праща по спиди и да ходи до промишлената зона, за да си получава пратките.

 10. Стани куриер в Спиди, та да та видим дали ще пиеш кафета по цял ден ;)
  Не ги защитавам, но тъй като не си запознат със работата им – не ги плюй на посоки.
  Мислиш ли, че даден куриер ще го домарзи да ти донесе пратката, след като от това му се оформя заплатата?
  За 1 работен ден дали ще се справиш със 100 и много пратки и още толкова да обереш от адреси?

  И накрая да допълня – не съм куриер ;)

 11. @me: Не се опитвам да защитавам мението на 5ьо, защото то е по-скоро провокативно, отколкото обективно, но… Ако един куриер не може да се справи със 100+ пратки на ден, то Спиди са виновни, че му възлагат толкова работа, вместо да наемат малко повече хора. Да пестят от куриери за сметка на клиентите си е глупаво…

 12. Хаха аз два пъти съм ползвам услугите им и двата пъти ме няма, когато идват до у нас и за да не чакам още 100 години отивам до офиса им, който е наблизо. Тук е момента да поясня, че едната пратка е телефон (спечелен от мен) и още един продукт, за който платих 30 + 10 лева (доставката). Таа отивам аз, питам за пратката, дават ми я, подписвам се и заминавам и двата пъти не МИ ИСКАТ ДОКУМЕНТ ЗА САМОЛИЧНОСТ!!! Даже първият път, за телефона,все пак за него пари не давам, попитах дали не ми искат някакъв документ за самоличност, жената ми отговори: :”Мии няма да е лошо…”

 13. @ssk: А защо да ти искат, като могат и да не ти искат? ;) Па като дадат телефона на някой друг, ти ще си спечелиш нов… какво толкова? :)

  Между другото, в общите условия на СПИДИ има няколко интересни момента. Съгласно т.51 от тези условия обезщетението за унищожена пратка е в размер на “утроената стойност на цената за извършване на куриерската услуга, но не повече от…” (следва ограничение за стойността на обезщетението). Купувам си аз една плазма и правя грешката да не я застраховам. Те ми я дялват с чук централно и за това им взимам 15 лв.. Ако обаче си я нося по улицата тая плазма и същият куриер дойде и ми я шибне с чука, вече мога да го съдя за повечко, предполагам… Абсурд некъф!

 14. Прясна случка. ЕКОНТ.
  Пратката – билети за кино. Не е голяма работа, но не това е въпроса.
  Изпратени – понеделник вечер.
  Денят на прожекцията – четвъртък.
  Вторник, сряда… И друг път са закъснявали, но никога повече от 2 дни.
  Четвъртък. Изпращача се свързва с мен и остана крайно изненадан, че още не съм ги получил. След 10-ина минути ми звънна и каза, че куриерите са идвали в у нас все е нямало никой! Около 1130 пак се падаше и двата дни! Излишно е да споменавам, че след като съм чакал нещо, съм си стоял тия дни у нас… Както и да е. Разбрах, къде трябва да си търся плика… кв. Г.Димитров. На около километър от представителството на Мерцедес. Влизам и чакам. Симпатично разсеян младеж приемаше пратката на някакъв човечец. Е, пушеше цигара и си пиеше кафето, но предполагам, че и с две ръце щеше да въвежда информацията с около 10 символа в минута. След 20 минути, обработващите пратките станаха двама. Някакви хора си получиха нещо и си вика – ей, 2 минути работа. Все още мога да не осера срещата. Да, ама не. Пред мен, някакъв човечец се заговори с другия приятно-разсеян-но-станал-с-гъза-нагоре-младеж и излезе. Приближавам (вече радостен от вътре, готов да забравя всичките неприятности от през деня) и обяснявам за какво става въпрос. Оня – Ще изчакате, има човек преди Вас. Ок. Човека преди мене се забави около 15 минути, вкарвайки най различни по големина пакети и пакетченца. Индивидуално разпределени по разни точки из страната. 40 минути. Часът беше 18:15. Онзи пет пъти обърка номера на товарителницата. Изведнъж възкликна “Ама тая пратка е за адрес!” (А, стига бе! Как се е досетил). “Да, така е. Аз съм получателя.”. “Не мога да ви я дам така. Тя ще се достави.”. (готов да се взривя) (през зъби) “Вижте. От три дни, колегите Ви решават, че ме няма у нас, при положение, че съм там. Тези неща ми трябват за след половин час.” Оня нещо се усети, че пак са сгафили (да не казвам, на колко самопризнания бях свидетел между служителите) и отиде да търси. После някакъв нервен ми тръшка и блъска там… Както и да е… Таксита, притичвания… Успяхме да стигнем в 19:20 в киното. Обаче… В грешното кино… (но това вече няма връзка с ЕКОНТ)

 15. @ifch0: Аз затова, като ми патят нещо по куриер, бързичко взимам номера на товарителницата, за да мога да следя пратката в нета и, ако стане такова объркване, да вдигам аларма своевременно.. както направих със Speedy. Не че това помогна, за да си получа пратката навреме, но поне успях во време да разбера, че нещо не е наред…

  Иначе следващия път, като ти го скроят тоя номер, предлагам ти първо да им звъннеш (още след първата неуспешна доставка) и да ги попиташ на кой адрес ходят всъщност, при положение, че си бил вкъщи. Те би трябвало да се свържат със съответния куриер и да изяснят случая преди да е повторил грешката си (доколкото с голяма вероятност ще е същият на следващия ден).

 16. СИЛВИЯ says

  наистина тези хора са пълни олигофрени,имах пратка до созопол тия простаци ,да простаци незнаят къде е това???обадих се да попитам защо не е пристигнала пратката и насреща някаква невъзпитана жена вместо да ми обясни тя започна да крещи???все едно тя е клиента??после си изтрила ръцете с мен/подателя/че не съм казала адреса точно та нали имам товарителницата?това са тъпи хора без капка морал кой изобщо ги наема на работа???

 17. Хора, аз работех доста време там и мога да ви кажа до какъв извод достигнах – не си струва! Има страшно голямо текучество, хората идват и си заминават. Това е непрекъснато. Истината е, че колегите са най-хубавото нещо в тази “организация”, наречена куриерска компания. Всички си помагахме, защото сме не едно дередже и просто няма друг начин. Колектива е страхотен, но до там се изчерпва всичко. Може би това е основната причина да се задържа толкова време там, но сега като се замисля, не съжалявам изобщо.
  Виждам, че заформихте спор около това, кой е шеф, собственик или както там искате – това е Валери Мектупчиян. През всичкото това време, съм го виждал няколко пъти. Общо взето, той не се интересува какво става във фирмата, него го интересува приходите да не спадат, и те не спадаха.. Докато ние буквално се гърчехме от работа и гледахме да правим икономии за фирмата, той си купи нов Шевролет Корвет. Това естествено е най-малкото, но някак си изглеждаше нагло и подло да си го гледаме неизползваем на паркинга, като преди това се тръбеше наляво и надясно, че фирмата е в тежко положение, липсвали не знам си колко стотин палета и трябвало с орязване от заплатите ни, нещата да се компенсират. Ами хубаво, каква е равносметката – 450 лв. месечна заплата, 16 часов работен ден, при това нощна смяна. Работата ни се състоеше в това, да обслужваме (разтоварваме и товарим) всичките лайняно жълти бусове, които виждате да кръстосват София ежедневно, като тази работа я вършехме точно 12 човека. И идея си нямате за какъв гърч ставаше дума и само мога да се изсмея в лицето на смотаняка, който каза, че с много работа, човек получава по-голяма заплата. Звучи правдоподобно, но в някоя по-истинска държава, а не в нашата пародия на такава!
  Какво получавате отивайки на работа там – безплатен фитнес, ама не в буквалния смисъл, а яко хамалуване, болки в кръста и краката сутрин, меко казано смешна заплата, която няма нищо общо със стандарта за живот у нас, непрекъснато мъмрене за забравени пратки (от там идват и проблемите с навременното пристигане), ужасни условия на труд (адски мърляв склад, които не отговаря на каквито и да е условия по Кодекс на труда и невероятно смрадлива дупка, която наричат тоалетна – без осветление и вода в нея..), други “бонуси” са липса на облекло, което си стои нераздадено, защото на боклука Павел Иванов не му се разправяло с бумащина, абсурден трудов договор, в който няма и 10% истина и осигуровки на минимална заплата, която за момента мисля, че е 180 лв.
  Ако сте студенти пък, изобщо и не си помисляйте! За 1 отсъствие, взимате 100 лв. по-ниска заплата от другите с оправданието, че сте на заработка. Като за капак, след цяла година прекарана в бачкане, без ползване на платен отпуск, при напускането ми, не ми изплатиха нищо.
  Като претеглим положителните и отрицателните неща, везната наклонява много силно към вторите, даже се обръща, затова – ако си щадите нервите и здравето, не ходете да работите в спиди! Няма нито да забогатеете, нито ще остане очаровани от отношение, защото там хората се третират като роби!

 18. Az samo da kaja na 1-viqt chovek,koito e pisal..telefonite za informaciq ne sa 07001 7001,tova e telefonyt za zaqvki.
  2-ro Pishete tochni adresi!Ot kyde da znae kuriera kyde da doide,ako ste napisali greshen adres.Na men mi se e sluchvalo da mi pishe nqkoi adres,da rechem ulica “Rakovski”- SOFIQ,a poluchatelq da se okaje v /haskovo da rechem.Ne vinagi kurierite sa vinovni.Utochnete se s poluchatelq za tochniqt mu adres i proverete vsichko i posle obvinqvaite.
  3-to kurierite ne si piqt kafeto-nqma vreme za takova!

 19. @nqkoq:
  1. На сайта на Спийди телефонният номер 0 7001 7001 е вписан като “Информационен център” и никъде не пише, че е само за заявки. Нещо повече – никакъв друг номер не е обявен за телефон за справки;
  2. Адресът, който в случая беше вписан, беше абсолютно точен, както и името на фирмата. Това, че куриерът е бил неспособен да достави пратката на посочения адрес в офиса на посочената фирма, не означава, че трябва да я остави НЯКЪДЕ, а по-скоро да се свърже с подателя (който пък е бил така добър да даде своя номер);
  3. Това с кафето е индивидуално… Не всички куриери са съвестни, дори в станалите вече печално известни FedEx и DHL;

 20. Бивш служител на Спиди says

  @Валери Дачев
  Здравейте на всички, след като изкарах не малко в редиците на Спиди, мога да кажа че фирмата има много и непросими гфове. Но сега работя за конкурентна на Спиди фирма и там нещата са далеч по насрани, познавайки обема на пратките и базата спиди има една добра онова за тази дейност. Друг е организационния въпрос на регионалните мениджъри, че нямат правилна прдцека за подбор на персонала. Събират мамини синета, безотговорни към вашите пратки. Приятните гласове които вдигат телефоните имат най малка вина за това че някой мърльо е назначен на длъжност куриер, а такива са много, голям процент. Но и Еконт не са по различни, а там място за сравнение няма, техния обем е с пъти по малък, услугите са също на по ниско ниво и бедни от тая страна, не че те спазват сроковете, аз лично съм ползвал техните услуги за доставка на документи до софия и все още нямам обратна разписка, чакам еконт вече 4 месец да ми я донесат, хубаво че имах връзка с отсрещната страна. Не искам дапоставям началото на спор за и против, но всичко е българска работа. Имам честа да познавам управителя на Спиди Валери Мектупчиян, наистина амбициозен човек, знае какво иска и как да го постигне, покажи му какво прави даден човек за него и развитието на фирмите му и той ще го възнагради. Това съм го разбрал, но много от заобикалящите го злоупотребяват с доверието на добрите му намерения, та тези въпросни люде насират добрата амбиция на управителя и безбожно големия финансов ресурс отделен за развитие на спиди. Колко реклами сте гледали за Спиди или сте слушали по радиото. Броят се на пръстите на едната ви ръка, както и излъчванията, но всички знаят с добро или с лошо, а колко са новоизлюпилите се куриерски фирми с големи обещания, като тази в която работя в момента и как ми е неудобно да питам познатите за къде ще пътува пратката им за да им кажа дали можем да се справи със сроковете, или да предлагаме услуги само за рейтинг или реклама. Живеем в БГ и не може да очакваме нищо по различно, всеки познава не един или двама свои колеги които са меко казани мърльовци, е аз в Спиди познавам доста такива, затова сега говорим за тези неудобства породени от работата на именно такива колеги.

 21. Панчо says

  А на теб да са ти казвали че България се пише с големи букви?

 22. Драги ми заядлив Панчо, на първо място бих искал да ти благодаря за забележката, макар да ми отне известно време да разбера какво имаш предвид. Действително в бързината съм написал неправилно “България” с малка буква… на едно от двете места, в които съм използвал това собствено име.

  А, както някои знаем, собствените имена в българския език се пишат с главна буква в началото. Изключение правят съставните собствени имена, в които следващите думи не са нарицателни. Затова имаме “Горна баня”, но “Стара Загора”. В случая на “България”, използваното от теб множествено число е неуместно.

  Също така, позволи ми да поясня, че в правилата за правопис става въпрос за главни, а не големи букви. Правописът не касае форматирането на текста. В този смисъл изказването ти отново е некоректно.

  Нещо повече – пред “че” в използваното от теб изречение трябва да има запетая, а собственото име “България” трябва да е оградено в кавички, тъй като е цитат.

  Четирите грешки, които си допуснал в един толкова кратък коментар (в комбинация с твоята анонимност и махленско обръщение), го правят жалък. Благодаря все пак за старанието ти! Жив и здрав! :)

 23. Присъединявам се с едно мощно ДОЛУ СПИДИ!!! По-некоректна спедиторска фирма не съм срещала!
  И моя случай е с почти целодневно очакване на пратка и сега дори не знам ще я получа ли въобще. На двете ми позвънявания не отговориха, въпреки, че обещаха и хоп вече сав почивка, защото е събота. Подобни фирми не трябва да съществуват-от нас зависи дали някога ще позлваме услугите им. Призовавам всеки -НИКОГА НЕ ГИ ТЪРСЕТЕ!

 24. Няма значение says

  В общи линии за всички недоволни от Спиди само да питам какво точно очаквате да ви лижат задниците ли навлеци такива и вие станахте от голямото добрутро все едно там където работите сте перфектни и всичко ви е ок ?!?!?!?! Време е да се събудите научете се да си пишете коректно адресите телефоните УСЛУГАТА КОЯТО ИСКАТЕ БИЛО ИКОНОМИЧНА ЕКСПРЕСНА. Не стига че ви свиди за 50 стотинки ами че пак и с претенции,Аз ако бях на куриера за пратката на Дондуков 22А след като има вход директно я връщам на подател с Коментар Не точен адрес като се уточните може да ви я докарам. Ей Прост народ сме вие сте същите като тези дето ни Управляват в момента

 25. @НЯМА ЗНАЧЕНИЕ: Ще преглътна сбърканата пунктуация и елементарни обиди – те са жалка история на кофти възпитание и непълно образование, а и говори за качеството на поне някои от хората работещи в Спиди (нямам съмнения, че вие сте техен кадър). Но нека започна едно по едно:

  1. Адресът в случая си беше написан повече от правилно. Адресът е достатъчно точен, защото и етаж да беше споменат, има входна врата, през която куриерът не се влиза като в хладилника си. Има звънец с името на фирмата (което е споменато в адресата). Дори да имаше етаж и беше нарисувана вратата, куриерът няма как да стигне до там. Той стига до входа.

  2. Ако куриерът беше върнал пратката, щеше да направи по-добре, отколкото да я даде на някакви хора, които нямат абсолютно нищо общо, нито с адреса, нито с получателя. Ако това намирате за професионално отношение и сте куриер, може би трябва да коригирате нещо повече от само възпитанието и образованието си.

  3. Нееднократно се е случвало да пуснем пратка, за която Спиди поема ангажимент, че ще осъществи доставката в/до точно определен час и това не се случва. Плащаме си и не заради глупава прищявка, а защото е важно за бизнеса ни – опитваме се да се вместим в срокове за подавдане на документи за обществени поръчки, бързаме с подписване на договори и т.н.. От всяко закъснение ние можем да загубил солидни пари, само защото сме се доверили на Спиди. Това, че някой куриер бил уморен, нямало достатъчно куриери и тем подобни глупости не ни вълнува – това е вътрешен проблем на Спиди. Ние плащаме и очакваме услуга. Останалото са оправдания.

  4. Казаното от вас единствено потвърждава единствените ваши думи, с които съм съгласен – прост народ сте. Лошото е, че прост народ ще си останете.

 26. Инкогнито says

  Куриер на Спиди излиза със по 140 пратки средно на ден! И се връща с по над 200! Не се чудете драги Господа и Дами, аджеба защо! 140 пратки означават, в най-добрия случай 100 адреса за посещение до 15ч, После прибиране на 200, до най-късно 20ч. В ненатоварен ден! Ако някой ще си пие кафето, то той не е куриер в тази фирма! А рекламация и счупена пратка обикновено е заради неподходящата опаковка! И съвет от мен – опаковайте си пратките здраво и стегнато и не съдете без да знаете.

 27. @ИНКОГНИТО: Привет! Иска ми се да стане ясно следното – моите отношения са с компанията Спиди. Склонен съм да проявя разбиране към натовареността на служителите ѝ и към тях лично за доста неща. Ако си купите хляб и в него има умряла мишка, какво правите? Търсите този, който ви го е продал или производителя. От там нататък на кого ще бъде търсена отговорност персонално, си е вътрешна работа. Защо този служител е бил натоварен и е допуснал такава грешка, дали жена му го е напуснала, дали му идват повече часовете, вас не би следвало да ви бърка – вие не получавате това, за което сте платили. Изхождам от точно тази позиция и със Спиди.

  В онзи случай (става въпрос за казус от преди над 6 години) обаче ставаше въпрос за явно некомпетентен служител. Няма нещо, което да оправдае факта, че на него му е поверена пратка и той, противно на всякаква логика на два пъти я носи на съвсем друг адрес, при съвсем други хора, като и двете нямат абсолютно нищо общо с получателя на пратката. Теоретично това можеше да са документи, можеше от тях да зависят много неща… и кой ще компенсира щетите след това? Или ще кажете “Като ви е толкова важно, не ни се доверявайте!”? Това е явно непрофесионално отношение.

 28. Nai ujasnata firma za dostavki

 29. arachkov says

  никога това са изроди

 30. arachkov says

  изгубиха ми документи важни за мен естествено не за тях.Не ги ебе въобще няма свързване няма меринджеи нема никой нит инфо нит нищо. ще останете с пръст в г……з

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: