Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
November 29th, 2007 by Valery Dachev

Още веднъж отзад

Срам и позор… за първи път от две години насам влязох в театър. Тогава гледах “Вик за любов”, от която постановка не бях особено очарован. Тази вечер обаче нещата не стояха така. На сцената на Сатиричния театър се игра “Още веднъж отзад” (“Noises Off“) от Майкъл Фрейн. Зад иначе двусмисленото заглавие се крие страхотна комедия на представление в представлението. Всичко се случва в театър, в който сякаш всеки е прегърнал своята собствена лудост. Първото действие се развива на сцената на този театър – една невъзможна генерална репетиция на сякаш обречена постановка. След антракта пък публиката застава зад кулисите на това представление, където абсурдните характери се преплитат с необикновени съвпадения и сценарий с аромат на сардини. Хуморът в тази пиеса не се препоръчва на лица с болки корема. :)

Comments

5 Responses to “Още веднъж отзад”
 1. От доста време си мисля да я гледам тази постановка. Сега вече като има положителен отзив сигурно ще се задействам.

 2. Ха, като прочетох за какво става въпрос, много ми заприлича на “Шум зад кулисите”, която бях гледал преди доста време в Младежкия театър.
  А то било съшото: http://bgbileti.com/main.php?module=events&object=event&action=view&evnt_id=144

  Когато я гледах беше страхотна комедия. Сега, с това ново по-особено заглавие,ми е интересно дали не са внесли и някакъв модернистичен елемент.

  Ще трябва да гледам и новия вариант :)

 3. На мен ли говорите?

  и

  Сюперрр

  няма да ми изчезнат от главата докато я имам :).

  Една от любимите ми постановки :).

  @Vel, още един положителен отзив. Тичай да я гледаш.

  Поздрави Ему

 4. @Ему: “МОООЛЯ?” :)

 5. Чували ли сте за http://bgsearch.blogspot.com Това е енергоспестителната търсачка на основата на Google, специално проектирана да пести енергия от консумацията на вашият монитор. Поради някой особенности в дизайна и(търсачката работи на черен фон, резултатите също излизат със шрифтове в тъмни нюанси) от Heap Media твърдят че това най-екологичният начин за търсене в мрежата :-) Убедете се сами !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: