Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
October 16th, 2007 by Valery Dachev

Инициатива “Тук преча”?

Прибирам се днес от работа, надул съм си Kultur Shock на максимум и вървя по тротоара. Вървя си аз и в един момент усещам, че не вървя, а се провирам… между сграда и стената на една кооперация. Някакъв убит раздрънкан Опел се е качил почти целия на тротоара. С цялата си наглост, някакъв олигофрен се е паркирал успоредно на него на инак еднопосочната улица. Второто нещо, което ми направи впечатление, беше по-интересно – върху предния и задния капак се чернееше написано с маркер следното: “Тук преча!” (по-любопитните могат да цъкнат на връзката :-P ). Ей, Бога ми, израдвах се! Това обяснява втората заглавието на настоящата публикация.

Тук преча!

Първата пък е свързана с това, че това е вторият път, в който виждам това изпълнение – преди няколко седмици се натъкнах на същия надпис, със същия такъв черен маркер на една от онези малки, бели товарни коли на Plesio паркирана почти на средата на и без това миниатюрната уличка “Д-р Г. Вълкович”. Само дето тогава по някаква причина не направих снимка.

Въпросът е дали това ще се превърне в някаква любопитна традиция. Реално погледнато тя не вреди толкова, доколкото маркерът би трябвало лесно да се чисти от капака на автомобила. Просто привлича внимание… Напук на всички шофЕри, които ще възроптаят тук, че това е вандалщина, аз лично ще се израдвам да видя още такива творения по собствеността на мизерниците сред тях. :)

Comments

16 Responses to “Инициатива “Тук преча”?”
 1. почна се :)

 2. Отлична инициатива. Подкрепям. Ще върви прекрасно с трудно-отлепящите се, хартиени лепенки.

 3. Не се чисти чак толкова лесно – трие се с абразив.

 4. Виж подкрепям върху предното стъкло )

 5. Ако не се трие лесно – толкова по-добре. Но мисля, че има начини и без триене с абразив :)

 6. със спирт би трябвало да се чисти и перманентния маркер.
  може ли малко повече инфо за тия лепенки, че ми стана интересно? бих си взел… стотина бройки :)

 7. @velin: Ще ми се след тая публикация продажбите на черни маркери да се качат! :)

  @Дончо: Е, на мен мисълта ми беше, че е добре да се трие лесно, щото мизерията не е толкова голяма. То, ако тръгнем така, направо кирки да забиваме по капаците на колите… :)

  @nv: Хахах…. на предното стъкло с допълнителен надпис “Подарява се!”.

  @stealth: Има такова нещо като тиксо, но хартиено. Би трябвало да го има по книжарниците (там, където и черните маркери :)).

 8. аз си помислих за нещо по-така :) примерно знака “спирането забранено” с някакъв надпис… не много злобен… само припомнящ къде се спира и къде не ;)

 9. Изобщо в тази инициатива има един излишен елемент – думата “тук”. Защото повечето, които в даден момент пречат тук, след време отиват да пречат там, а тук и там са относителни, както знаем от една теория… Така че, най-добре е надписът да бъде просто “ПРЕЧА!” – хем се пише по-бързо, хем отразява по-добре реалната действителност.

  П.П. Имаш ли емотикон за :grin: ;)

 10. Трие се с шкурка, въобще не става със спирт. На 1 колега му надраскаха колата преди 2 дена вандали. Беше паркирал нормално, но в една пресечка, където има един луд. Тоя луд протестира срещу колите по принцип и прави всякакви зулуми.

 11. @stealth: Това ми напомня, че педи от КАТ съставяха актове за неправилно паркиране и ги оставяха под предното стъкло. Сега по някаква причина предпочитат да се оправдаят с това, че чакат паяк или някоя друга подобна глупост…

  @ицаци: В момента, в който колата се премести от “тук”, за да стигне до “там”, точно там отново ще пише “ТУК преча!”. :)

  @dzver: Лошо, че за лудия е разбрал post factum. Иначе край нас пък има едно място, където паркирането си е баш забранено, но това не пречи на всякакви лъскави коли да се паркират там. Не пречи и на някой (все още неизвестен) да ги наказва трошейки ги.

 12. Тогава би трябвало да е “И тук преча!” :)

 13. Аз знам ,кой я стартира тая инициатива. Ама нека той сам да си каже ако иска

 14. @ицаци: Е па става! :)

  @Bogomil: Тц, тц… и го укриваш? :-P

 15. […] разглежда като леко по-безобидна алтернатива на “Тук преча!” и далеч по-миролюбива от преложените в […]

 16. […] разглежда като леко по-безобидна алтернатива на “Тук преча!” и далеч по-миролюбива от преложените в […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: