Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
August 9th, 2007 by Valery Dachev

Ноу мор бънджи на Витиня?

Вчера от клуб “Адреналин” ме застреляха с твърдението, че скоковете на Витиня вече са забранени!

Защо ли се сещам за вратата на 6тия етаж на единствения работещ асансьор в 4ти блок на Студентски град? Там поддръжката беше решила проблема с неработещата врата по примерен за всяка техническа и организационна мисъл начин: бяха я заварили.

Добре, наясно съм, че на скачачите им се налага да се сместват в аварийната лента и присъствието им там застрашава както техния живот, така и този на движещите се по натоварената магистрала люде. Предполагам, че срещу една по-висока такса за скоковете, може да се организира временно затварянето на едната лента на едното платно в зоната, където се провеждат скоковете, особено ако се избират дни и време, в които движението не е толкова натоварено (неделя сутрин ?). Като тръгнат да правят ремонти, затварят цялото платно и движението продължава и в най-натоварените часове…

Естествено, в идеалния вариант може да се избере едно място за скокове от моста и там да се направи подходяща пристройка, но той е толкова небъден, че няма накъде. Сблъсък с бюрокрация, проекти, разрешителни, инвеститори… за да се избият след това клубовете ще кой от тях и кога да я ползва площадката.

Е, остават скоковете на Клисура и на Аспаруховия мост, където явно не е чак такъв проблем. Аз от там обаче няма да скоча. Рафтинг ще е… когато навия някого…

Comments

9 Responses to “Ноу мор бънджи на Витиня?”
 1. И на мен така ми казаха, като ходихме на Клисура. Незнам кой и защо е забранил, но е доста тъпо.

 2. Рафтингът е супер, добър избор :)

 3. dGeneRator says

  Забравил съм вече кой е 4-ти блок в Студентски Град, но едно време, не помня точно кога и кой блок беше, след една от алкохолните ни вечеринки залепихме вратата на асансьора на един от етажите със силикон – стана супер здраво и изобщо не можеше да се отвори, колкото и груба сила да се прилага – адхезията беше покъртителна! При това не се виждаше, че има силикон. Това положение остана непроменено поне половин година, а може би и повече. Мисля, че тогава възникна митът за асансьорните майстори, които го били заварили нарочно. Всъщност сега е първият момент, в който един от “майсторите” признава в публичното пространство истината :) Може да не е било в 4-ти блок, а в 4-ти майсторите да са заварили наистина вратата на асансьора. Но така или иначе беше изключително странно как нашата намеса остана незаподозряна толкова време. Предполагам обитателите са мислили, че е направено с причина и не са се оплаквали, а дори и да са се оплаквали, то домакинките са били тези, които са си мислили, че явно са го направили майстори :) А дори и майсторите сигурно са се чудили дълго време какво точно ̀и има на вратата, че не се отваря и да не би други майстори да са го направили с умисъл. Абе голям смут и мистификация ще да е настанал. Давността на тая простотия сигурно е изтекла, така че вече можем да признаем на обществеността, но все пак имаш една бира от мен за неразкриване на IP-то ми :)

 4. @Евгени: По-кофти е, че това е най-високото място за бънджи-скокове на балканския полуостров и… ако ще се ходи по-далеч, то най-добре да е в Швейцария на най-високото в света бънджи. Само дето инвестицията там е значително по-голяма.

  @dzver: Добър избор, ама знаеш ли как се намират навитаци? Никак. :( Малко хора ми се навиват на акъла за това нещо…

  @dGeneRator: То твоето IP и да го разкрие човек, няма особен смисъл. А и, съдейки по последните ми публикации, бих ли оказал съдействие на правоохранителните органи за подобна дреболия? :) Иначе 4ти блок е този точно срещу картинг-пистата. А вратата си беше баш заварена. Съдейки обаче по Студентски град като такъв, колко му е група студенти да са решили да затвърдят работата ви, като заварят вратата?! :)

 5. kamenova says

  А защо не пробвате център за екстремни спортове гр.Сопот. Възможностите са: парапланеризъм, планинско колоездене, въжен екстремен комплекс и мнооого хубаво прохладно място…

 6. Рафтинг ще е… когато навия някого…

  Аз съм навит ;). Още колко трябват?

  Поздрави Ему

 7. @Ему: Рафтинг сезонът беше открит още през март, но не знам до кога продължава. За съжаление, до края на лятото вече съм ангажиран с други нещица и ще го оставим за догодина. Тъкмо ще съберем народ. Една булка се е навила също. Да видим до тогава до колко ще ги докараме. И догодина – там. :)

 8. Рафтинга започва през март-април и продължава докато водата е в достатъчно количество за да не се лъзгаш по голите камъни.
  Иначе и аз съм навит.

 9. @uzo: Значи догодина – рафтинг! Яко!:)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: