Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
August 8th, 2007 by Valery Dachev

Комплексаите и помията им

В заглавието няма правописна грешка! Думата “комплексай” е нова. Тя е съкращение на словосъчетанията на прилагателното “български” и някое от съществителните “милиционер” (т.нар. “мюлюцюнер”), “ченге” (в някои краища на Абсурдистан – “чюнгье”), “кука” (или “кукъ”) и модерното сред съсловието им – “хрътка”. А самата думичка е хибрид между явно възпитаваната в полицейската академия (като в едноимения филм, който не беше трагикомедия) в Симеоново комплексарщина и произхождащите от там кадри. За илюстрация на гореспоменатото ще използвам следната публикация в блога на Симион:

Тук вероятно някой ще ме обвини, че слагам всички полицаи под общ знаменател. Да, така е… и това е нарочно. Иначе всеки от тях щеше да си казва “Аз не съм такъв!”. А сега кадърните имат повод да изчистят името си, като сами се погрижат за дебилите, които са им колеги. Чистката явно трябва да започне точно в органите на реда! Срамно е, че уж тръгват да вкарват в ред държавата, а не могат собствената си институция да оправят…

Минава 02:30 и не ми е по силите в момента да се сетя за всички случаи на полицейски произвол откак за министър на вътрешните работи имаме (не)човек, чието най-забележително постижение е пикането в плевенските фонтани на пияна глава. С времето обаче следният списък смятам да актуализирам и да добавям информативни връзки за всяка от събраните издънки, за всяка една от които въпросният индивид би трябвало да си подаде оставката, ако не живеехме в Абсурдистан. Ето я въпросната малка част от за сметка на това доста понамиристващата (даже… понавоняващата) помия, която униформените натвориха:

Към това се добавят честите побои при арест, за съмненията в покровителство от страна на полицията над престъпници и цели групировки, прикриване на престъпления и спиране на разследвания. Картинката се довършва и от случаите, в които полицията пропуска в бюлетина си престъпления, пред разкриването на които е безсилна.

Ще повторя, че списъкът определено е непълен и ще се радвам на всякакви негови допълнения… поне докато от ГДБОП не ме потърсят. Полисвинщина!

UPDATE: Благодарности на Вени Марковски за връзките.

Comments

22 Responses to “Комплексаите и помията им”
 1. Побоите при арестите, за които писах, НЕ СА слухове, а доказани факти. В постинга си Изтезания в следствието са законни. Не само в Либия, а и у нас съм дала красноречиви цитати от две съдебни решения, второто и последно по време – на Върховния касационен съд, който е най-висша съдебна инстанция. И двете решения гласят, че е имало побои и насилие над задържаните по делото “Луканов”, упражнявани от служители на МВР. Дала съм и линкове към пълния текст на двете съдебни решения. Така че в това дело насилието е напълно доказано от съда.

  Обаче идеята да се съберат факти как работи министерството на пикаещия във фонтани е великолепна като за начало се самонатоварвам да събера факти за други побои и насилия – по времето на Румен Петков (за тук), и по времето на Бойко Борисов (за специалния блог, посветен на него).

 2. Проблеми в полицията?…

  Излишъкът от власт е общият проблем на обществото ни. Най-чувствителни на пренасищането с власт се оказват именно силовите държавни стру…

 3. @Вени Г.: Поправих текста. Когато писах допълнението към публикацията, нямах възможност да изчета всички материали.

  @Arcane Lore: Не знам защо това дойде като коментар, вместо като trackback или pingback.

  За останалите: става въпрос за публикацията “Проблеми в полицията в блога на Ясен.

 4. @Валери: Има нещо нестандартно в trackbacks в Друпал предполагам. И друг път се е случвало вместо trackback да изпраща коментар, ще се постарая да го оправя ;)

 5. Снимки и клипове на полицаи.
  http://e-vestnik.bg/1084
  Етикет: полиция няколко коментара.

 6. Пешо says

  “Магданоз и къпини”, приятелю… Магданос и капини може би има в някоя друга славянска страна, но не и при нас… Поне малко да си беше изгладил грамотността, преди да скачаш в революционното дело :(

  За отношението на полицая не мога да говоря, понеже не съм видял нищо, но на всичките бабички нито мястото им е по тротоара да търгуват от обърнати щайги, нито млякото трябва да се продава на 30+ градусова жега…

 7. @Пешо: Приятелю! Ако си беше направил труда да попрочетеш, клипчето нито съм монтирал, нито публикувал аз. Така или иначе синтактичните грешки при всички положения са маловажни в случая. Грамотността ми е изгладена, а грешки прави всеки. Хвърляй камъни, ако ти не правиш такива.

  Пак приятелю, дали им е там мястото или не на бабичките, полицията си го е казала. Би следвало, ако си прочел внимателно, да си разбрал, че не публикацията и филмчето респективно не са предизвикани от присъствието на бабичките на тротоара, а на отношението към тях.

  Аз не мисля, че би бил навит да те наритат, ако си сгазил трева там, където не трябва.

 8. Стойчо М says

  Хубав куп си събрал, ето още малко от мен.

  Много добре звучат на куп следните истории:

  * Всички май забравиха как министър Петков извади избирателно досиета срещу журналисти. След като други пробваха по същият начин да поискат други досиета – не можело.

  * Бомба в блока на репортера от Нова. МВР:пас!

  * Съмнения за бит фоторепортер: министъра защитава полицаите!

  * Викат блогър в полицията за НИЩО!

  * Петков излиза една скорошна Неделя на първа страница в в. 24 часа и в в.Труд. Защо? Защото си прал килимите. 24 часа се радва, защото министъра бил с тениска с надпис “24 часа”. Чух че бил с друга тениска в Труд.

  Та какво му трябва на този министър да се занимава с журналисти, блогери и фоторепортери? И разни мазни журналя(всъщност мазни главни редактори, защото те журналистите се занимават с каквото им кажат редакторите) да му правят фотосесии?

  И какво излиза – да набием канчето на свободата на словото, пък за престъпленията ще му мислим … бе изобщо няма да ги мислим!

 9. @Стойчо М: За неразкритите престъпления не е толкова очебиен факта, че са умишлено неразкрити. Добавих иначе това за компроматната война, която Румен Петков води. За мен това е злоупотреба със служебно положение. Има нещо сбъркано.. не може лице с неговата длъжност да е толкова силно политизирано…

 10. аз се засрамих :) че и едно “р” от “КомплексаРите” в заглавието видях, че си изпуснал и още повече се засрамих :)

 11. Пак същата история (полиция vs. бабички)

  Ще го ъпдейтнеш ли текста с новия факт на Симион?

 12. @Ljube: То точно “Р”-то е умишлено. :-P

  @Вени Г.: Моментално.

 13. […] Ново двайсе за тия, дето говорят за ред и дисциплина сред пазителите на реда. Те пак ще кажат, че е изолиран случай, но издънките стават много. […]

 14. хех :)
  вярно … извинете ме :-( :)
  подходяща дума, да нещата може би са това което видиш веднага или пък не…

 15. Канадл за износ на бели робини прикриван от БСП и ДПС

  Припопням, че Румен Петков има и друг популярен прякор освен Пикаещия във фонтани, а именно Зетят.

  Причина: топлата му (във всички смисли на думата) връзка с вицепремиера Емел Етем, за която госпожа се твърди, че не би била вицепремиер без Руменпетковата топлота.

 16. @Вени Г.: Честно казано, историята на момичето ме потресе. Но истината е, че не ме учуди с нищо. Обществена тайна е, че такива изпълнения са ежедневие. Проблемът на хората в Красен дол и Нови Пазар е, че си мълчат. Всички мълчим.

 17. дразни ме това, че измисляш някакви тъпи противни думи. мисля, че си имаме български и не ти прави чест да ги заменяш с твои измишльотини, това е антибългарска проява! казват се полицаи, което пак е чуждица, но поне е разбираемо. комплексаи – каква изгъзица! жив и здрав и поздрави за материала, аз го гледах вече от линк от форумна на унсс.

 18. @ivan: И мен ме дразни отсъствието на главни букви, където се полагат, в коментара ти, но какво да се прави… Абсолютна антибългарска проява! Истината е, че съм заговорник за унищожение на всичко българско и замисълът ни е да започнем точно с рушенето на българския език, като вкарваме нови “тъпи противни” думи.
  Спрете (казвам го в множествено число, защото се подписваш и с връзка към “Войни на Тангра”) да търсите конспирации там, където ги няма! По-добре хабете енергията си в нещо по-продуктивно. И не се занимавайте с думите, с които съм си намислил да наричам тая безполезна (в голямата си част) сбирщина.

 19. […] След всичките примери последно време (повече тук и тук), започвам да си мисля, че това е някаква […]

 20. […] Две години стигат! Още връзки по темата: Ясен, Ангел, Валери, Лъчко, Александър, Йовко, […]

 21. […] убииците на сестрите Белнееви ? . Да продължавам ли ? Ей тука има списък […]

 22. […] Ново двайсе за тия, дето говорят за ред и дисциплина сред пазителите на реда. Те пак ще кажат, че е изолиран случай, но издънките стават много. […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: