Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
July 30th, 2007 by Valery Dachev

Академия

Доволен съм някакси от себе си. Доволен съм, защото виждам, че ентусиазмът ми води до реални резултати. Скалъпих в края на миналата седмица програмата на курса по програмиране, който ще водя от средата на август до средата на септември в Казанлък. Получих няколко добри съвета и от Стефан Добрев, който е по-опитен от мен в подобен род дейности. Още повече, че си заслужи да го тормозя да вземе даже участие като "гост-вокал", защото същият ми помогна и да се свържа с българския офис на Microsoft и за по-малко от ден да се сдобия с тъкмо пет броя “Ready to Launch” пакети (Microsoft Visual Studio .NET 2005 Standard Edition, MSDN за него и Microsoft SQL Server 2005 Standard Edition) предназначени за по-активните участници в курса. Комплименти! Не толкова отзивчиви бяха от PowerPartner, които просто заявиха, че продуктите на CodeGear (да се разбира Borland) за учебни цели не са безплатни, а просто са значително по-евтини (но не досататъчно и за българския ученик, естествено). Даже и не споменаха за съществуването на безплатните Turbo Editions. Запитването ми за оригинални дискове с тях, които най-малкото ще им направят реклама, досега е без отговор. Но май следващия път ще пиша направо на CodeGear. Но да са живи и здрави и те.

Не толкова розово стоят нещата обаче с конкурса, който провеждаме тази година. Повечето участници се оказаха повече от несериозни и само един предаде решение на конкурсната задача, което предстои да оценим. До няколко дни, надявам се, още едно момиче ще предаде извън регламента на конкурса, за да оценим нивото и. Любопитно е да се отбележи, че предалото решение момче, е единственият човек, подал анкета за участие в курса по програмиране, което си е някакъв показател.

Иначе сме замислили страшно разширение на академичната ни програма, като, дай Боже, резултатите ще се видят до няколко седмици. Поставили сме си много амбициозни цели и… ако не друго, ще ни запомнят с хубаво. Покрай това обаче се наложиха промени по сайта на курса и въобще преименувах цялата работа… и вече, както се забелязва е http://acad.david.bg/, за да отбележи грандиозността на замисленото. :) Та, както казах, доволен съм… че ентусиазмът ми среща разбиране и води до реални резултати. Супер! :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: