Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
July 19th, 2007 by Valery Dachev

Внимание, подстрекатели!

В блогосферата тези дни започнаха да се появяват редица не особено добронамерени коментари. Едните от тях са безобидни – обикновени заплахи към собствениците на блогове. Много по-притеснителни обаче са други, които подтикват към безредици по време на предстоящите простести, към гражданско неподчинение и т.н.. Някои от тях са подписани с чужди имена и явно имат за цел да компрометират съответните личности. Искрено се надявам този вид коментари да нямат успех. Смятам блогърите за като цяло достатъчно интелигентна и цивилизована маса и знам, че подобни идеи не биха били лансирани от тях.

Протестите досега са били мирни и искрено се надявам (и даже настоявам) да останат такива. Всякакви прояви на хулиганство, насилие и конфронтация с полицията ще бъдат явна провокация и повод за ответна реакция в познатат ни вече форма (за справка, арестуването и побои над участници в други протести). Още повече, че в публичното пространство започнаха да се сипят клевети по адрес на блогъри така, както се сипеха и по адрес на лидерите на протестите в “Пирогов”. Аз лично съм склонен да вярвам, че провокаторите, за които стана въпрос по-горе, са близки до полицията, за да може после блогъри да бъдат привиквани с идеята, че по блоговете им има призиви към безредици (независимо от това, че тези призиви са коментари, а не в публикации на самите блогъри).

Не изключвам възможността подстрекатели да има и на протеста тази вечер… Призивът ми е участниците в него да не се поддават на провокации и да охлаждат ентусиазма на зложелателите.

Comments

4 Responses to “Внимание, подстрекатели!”
  1. […] Валери и Пейо също вече писаха за това… […]

  2. Пропаганда и провокации…

    Типично по тоталитарному – контрол на информацията. Пропагандата не е спиране на информацията, а нейно контролиране, нейно използване и и…

  3. […] мнения: – от Валери – разбира се и от Пейо. – нека не забравям и […]

  4. […] Йовко, Валери и Пейо предупреждават за опасност от провокации […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: