Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
July 19th, 2007 by Valery Dachev

Трета среща на SQL & BI групата

В късния следобед вчера в хотел Greenville се проведе третата среща на SQL & BI групата. След кратко въведение в SQL Server 2008 “Katmai” CTP на главната виновничка за съществуването на тази група – Маргарита Наумова, се фокусирахме върху чудесната презентация на Йосиф Пилов на тема “Troubleshooting SQL Server Performance”. Йосиф е български кадър на Microsoft в Тексас и член на екипа занимаващ се с Product Support Services (и явно разработващ част от инструментите, които представи). Беше забавно, а и човекът определено се беше постарал, което проличава и от презентацията му с множество бележки към всеки слайд. Отделно, че не липсваха весели моменти, а и такива, в които задавахме въпроси (с което си заслужихме и някои подаръци). Най-важното, което разбрахме е подходът, който използват при откриването на проблеми, и най-вече никакви client-side traces! :) По време на цялата презентация задавахме въпроси, които получаваха компетентен и изчерпателен отговор. Тази Q&A сесия се пренесее и в традиционния след такова събитие коктейла. Кетърингът отново беше на ниво, което показва че Microsoft вече започват да научават кои са правилните компании в тази насока. Единственото, което куцаше, беше Zagorka Gold, която за пръв път от много години опитах… и изводът е, че вероятно има същия вкус като това, на което прилича.

Иначе разбрахме как работи екипът, който се занимава се занимава с проблемите, които клиентите на SQL Server имат и разбрахме кои са инструментите, които използват, и видяхме демонстрации с повечето. Ето и връзки някои от тях:

Повече информация за тях – в презентацията, на съответните им страници… или на пропусната среща. :)

P.S.: Членството в групата е съвсем свободно и безплатно, а записването става от връзката “Sign in” във все още английския и сайт. Следващата среща пък е през септември.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: