Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
July 19th, 2007 by Valery Dachev

Google AdSense for Content

От месеци насам само в английската част на сайта ми се мъдри реклама с Google AdSense for Content, доколкото последният не поддържа български език и ползването му на български сайт е в разрез с правилата. Отделно, за търсенето и на двата езика разчитам на Google AdSense for Search, не самоа заради рекламата, ами и поради факта, че търси в наистина целия сайт. Направи обаче впечатление опита на dzver да пусне Google AdSense for Content в български сайт и за учудване започнаха да се появяват и реклами на български. Това навежда на мисълта, че Google наистина смятат в най-скоро време да пуснат официално тази поддръжка, както било обявено на някаква конференция, за която хипервръзка така и не намерих. За сметка на това отпуших и визуализацията на Google AdSense for Content и на българската част от съдържанието, за да видим какво ще се получи.

Междудругото, започва много яко да ме дразни този дизайн и ми се ще да сложа нещо по-изчистено. Трябва да си намеря нова темичка…

P.S.: Половин час, след като го пуснах, изкарах за една баничка. Сега остава боза и ще съм доволен. :) Хахаха!

Comments

20 Responses to “Google AdSense for Content”
 1. абее.. какъв е тоя адсенз за който говориш ? аз не виждам таквоз.. поне не на тая страница..

 2. @velin: Точно над заглавието на публикацията.

 3. На какъв принцип е това?
  На кликане ли?

 4. @Димитър: Да, като всеки друг рекламен мениджър от типа на AdSense for Content. Печели се от цъкване по реклама, която в техния случай е свързана (или поне се стремят да бъде) със съдържанието на съответната страница. Същото е и при AdSense for Search (всъщност по-лесно даже): търсиш нещо в този сайт например, а над резултатите излизат реклами свързани с това, което търсиш. Ако цъкнеш на тях, това си е печалба.

 5. бъгав блог :)

  http://zadnik.org/velin/nishto.jpg

 6. @velin: Ако ми обясниш как така си в България, а излизаш от небългарски IP адрес, аз ще ти обясня как евентуално прокси сървърът, през който минаваш, филтрира Google AdSense… примерно, защото знаят, че няма да се вържеш на такива работи (ако няма жени involved) . :)

 7. Кажи колко е позволението за кликане да не се престарае някой и да те баннат случайно.

 8. @Димитър: Мен скоро биха ме баннали, ако тръгна да насърчавам хората да кликат. Аз затова и не призовавам никого да цъка, а просто отбелязвам наличието на реклами.

  Иначе за другото… те си имат начини да засичат дали един и същи човек прекалява с цъкането и просто го изключват от статистиките. Иначе всеки би могъл да направи мръсно на когото си поиска.

 9. Това навежда на мисълта, че Google наистина смятат в най-скоро време да пуснат официално тази поддръжка, както било обявено на някаква конференция, за която хипервръзка така и не намерих.

  Ами не точно скоро. Вече е факт ;). За повече информация цък

  Поздрави Ему

  П.П. Надявам се, че това няма да се приема като евтина реклама. Не ми е това целта!

 10. @Ему: То и на дали някой го е приел като реклама. Но наистина е малко фрустриращо, че информация за това официално на сайта на Google няма и си мисля, че сме по-скоро в някакъв бета-период.

 11. какъв прокси сървър бре :) купона го правя аз, както се казваше в един тест :)

  какво е това ип ? съвсем чистичко си минавам – я цитирай ип на тоя коментар..

 12. @velin: Оф… чета грешно whois информацията. Та не знам… може някое прокси да те орязва. Другите виждат рекламките…

 13. ти как мислиш, аз дали всъщност се _оплаквам_ че не виждам рекламите, или ти се хваля ?

  (прокси няма)

  grin

 14. @Валери и аз не виждам рекламите, но знам от какво е при мен ;). Adblock Plus :).

  Поздрави Ему

 15. ники says

  Вижте това:

  [hyperlink censored]

  може да ви се стори интересно

 16. Beowolf says

  Този сайт ще ви помогне да печелите реални пари от интернет.Аз лично в момента печеля много добри доходи благодарение на него.Сайтът не е мой и много искам да благодаря на създателя му.
  [hyperlink censored]

 17. Николай says

  Как не те е срам бе нещастник?
  Да крадеш от моя сайт:

  [hyperlink censored]

  Толкова ли не ти стига малкото мозъче да скалъпиш нещо от себе си ами крадеш от чуждия труд?

 18. Beowolf says

  Всичко написано на български разбираем език за Гоогъл Адсенсе тук [hyperlink censored]

 19. Николай says

  и съответно откраднато от [hyperlink censored]

 20. Чували ли сте за http://bgsearch.blogspot.com Това е енергоспестителната търсачка на основата на Google, специално проектирана да пести енергия от консумацията на вашият монитор. Поради някой особенности в дизайна и(търсачката работи на черен фон, резултатите също излизат със шрифтове в тъмни нюанси) от Heap Media твърдят че това най-екологичният начин за търсене в мрежата :-) Убедете се сами !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: