Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
July 9th, 2007 by Valery Dachev

Цър-пър в Кралев дол

Преди седмица Багера (искал член в името си, но не и пълен :)) ме покани на “цър-пър парти” на вилата му в Кралев дол (за мое учудване, ударението пада на “е”). Нямах никакво понятие къде се намира това, но пък все добри отзиви чувах за местенцето. Веднага след като се раздадох, скочих на доброто старо Сузуки и полетях след голфаджиите по “Цар Борис III” (това бе обяснението за намиране пътя към Перник). След няколко позвънявания, безпогрешно маневриране между дупките и посрещане в другия край на селището, се качихме до може би най-високата му точка. Там вече се бяха наредили 2-3 автомобила и един мотор, а Тодор се изявяваше като главен готвач (роля, която май запази до финала на следващия ден). А храната за изяждане хич не беше малко (ако сбъркам в числата, ще ме поправят): около 15 кг. лионска наденица, кюфтета и кебапчета, няколко килограма домати, краставици, чушки и лук, неизвестно количество картофи, над 20 литра бира, кутия 3-в-1 и почти нищожно количество друго безалкохолно. Всичко това беше подплатено с подходящите количества лютеница и сосове. Цялата софра бе предвидена за близо 15 души. Озвучаването цяла вечер варираше между чалга, метъл, рок, поп.. и Ричард Клайдерман. Две палатки намериха място в градинката, както и маса с няколко стола. Лаф-моабетът на тъкмо два фронта бе подкрепен от сериозно количество мезе. Тук-таме се правиха снимки и клипчета без особен замисъл, но (не)прилично отразяващи идеята.

По някое време (наистина не помня в колко всъщност) преядохме и решихме, че е крайно време да се спи… кой-къде-намери… за да станем рано-рано сутринта, да се освестим с по някое-друго кафе.. и да продължим.

Всъщност… заиграхме се с пароструйката (или по-скоро останалите – аз документирах) и някакви други зарибявки, в които загубихме ценно време за надебеляване. След това обаче набързо наваксахме. Всякакво останало мезе бе опечено, картофите – опържени, салатата – нарязана, а бирата… ъъъ… свършила (уви !). Транслирахме масата под дебелата сянка (за каквато все още се очаква дефиниция) и започнахме омитането. Аз, за съжаление, пак се изложих, като трябваше да си тръгна още в ранния следобед, но следващия път на кюфтетата няма да им се размине – зарекъл съм се ! То и сега не им се е разминало, но това е друга тема – неравностойната битка с манджата е приключила чак вечерта и то благодарение на дошлите малко след заминаването ми подкрепления.

Тук трябва да си запиша за следващата подобна събирачка (която вече се планира): солидно количество пластмастови вилици, ножове и чаши; кисели краставички; подозрителните кебапчета се заменят с неподозрителни… или с кърначета; повече бира и безалкохолни; винце… и боя, за да боядисаме басейна. :)

Толкоз с краткия ми осведомителен бюлетин… :)

ЗАБРАВИХ: Пиянските песни и изгубения/изчезналия/завлачения Playboy. Всъщност… не знам дали не пропуснахме да потърсим последния в тоалетната. :)

Comments

27 Responses to “Цър-пър в Кралев дол”
 1. Документаторе, пусни някоя снимка да се видим в цял ръст поне, не само ръката изтипосана …

 2. @Tosho kebapcheto: В цял ръст те има само отрязан от врата нагоре. :)

 3. Давай к’вото има, направо качи всичко някъде, иначе другия път няма кюфтета.

 4. Може ли една дебела забележка за следващия път: НИКАКВИ ПЛАСТМАСОВИ ПРИБОРИ И СЪДОВЕ, защото с тях се замърсява природата – хората ги хвърлят където им падне или пък вятърът ги духва – най-добре си вземете обикновени метални прибори и съдове от пластмаса – ама за многократна употреба. Аз като станах планинар, си купих специално комплектче прибори – продават се в ТСМ магазините и не са скъпи, както и канче за вода и други напитки, което е метално – в него може да се вари кафе и чай на газов котлон, а също така – да се пие ракия и вино.
  Нека да спестим боклука на красивите местенца :-)

 5. Таня: То и тоя път нямаше пластмасови глупости, а за следващия идваи и ти на цър-пър и миене на чаши, чини, прибори, коли, мотори …

 6. Playboy-я го нямаше в тоалетната, поне 3ма-4ма провериха щателно целия двор, включае и “офиса” (не знам колко надълбоко са търсили…) :D

 7. @Таня: Е, то по-лесно да си вземем нормален комплект съдове. Проблемът е в миенето. Иначе ние не ги хвърляме където си искаме. Всъщност не – точно там ги хвърляме. Просто искаме да е на едно място. :-P Все пак във вила сме и не си мърсим кочинката. Всичко се хвърля на определените за това места.

  Иначе виж това трябва да го добавя към списъка с нещата за следващия път – читав котлон, че с това бързоварче се измъчихме. :)

 8. Виж сега – то не може тва в онова и душата в рая – който яде кебапчета, си мие чиниите :-)

 9. @Domakina: Всеобщото мнение май е, че някой playboy е решил, че е негово, след като е надписано… :)

 10. @Таня: Те и без туй кебапчетата не бяха от най-вкусните, макар майстор-кулинарят да даде всичко от себе си. Следващия път никакви кебапчета – лионски наденици, кюфтета и кърначета… с пластмасови прибори. :)

 11. Кой сви Playboy-а бе мръсници, ние за домакина го купихме армаган … Нищо поне постера остана.

 12. Честно казано и аз съм против пластмасовите прибори. Мисля за следващия път да уредя още вилици и ножове, може би и чаши и евентуално някакви пластмасови да вземем за резерва;) Но ако толкова не искате многократни – go go ;)

 13. […] привържа толкова към новия си телефон. На отиване към Кралев дол с ужас установих, че един от най-използваните бутони (а […]

 14. Предлагам следващия път да оправим двора и прилагам видео как да стане : http://vbox7.com/play:c0f1d7e4

 15. @tosho kebapcheto:Нешту ни ма кефи идейата …

 16. Сладуранка says

  Е , аз съм от Кралев дол.Селцето си е много готино ,но понякога ми писва от разни пришълци дето гледат как да рушат граденото спокойствие с години.Миналата събота беше събора на селото и друга година когато отида познавам всеки един жител ,но тази година постоянно се разминавахме с непознати.Ами извода е ,че и софиянци търсят спокойствие сред природата…………..

 17. @Сладуранка: Мога само да се извиня, че сме нарушили спокойствието в Кралев дол. Признавам, не бяхме сред най-кротките, а и от тази височина не е като да не се чува. Работим по въпроса с намаляването на децибелите. А и, като захладнее, предполагам ще сме на закрито…

 18. tosho kebapchet says

  Сладуранке, baby другия път като ни чуеш и ти замирише на кебапчета ела да те почерпя с някое …

 19. toshovica says

  Да разбирам ли, че в Кралев дол има интернет? Сладуранке, като дойдеш за кебапчето на Тошо, кажи как и откъде можем да вържем Домакина към Мрежата.

 20. tosho kebapchetо says

  Абе горното в кръга на шегата, но като сме хванали темата на мен пък ми се струва, че несофиянци търсят стреса в големия град … Все пак заповядай на хапване и пийване следващия път сериозно.

 21. toshovica says

  Между другото и на мен ми се струва, че прекалихме с музиката миналия път и дължим извинение на хората. Другия път ще гледаме да вснимаваме, защото Домакина, който най-малко е виновен, го отнесе много неприятно от съседите, които бяха прави в мотивите, но не и в методите си. Като бягаме от стреса, не е задължително да го носим със себе си.

 22. Сладуранка says

  Не ,говорех конкретно за вас.Аз лично не съм ви чула кога сте купонясвали защото кажи речи всеки ден някъде има купон.Интернет в Кралев дол има !И то от близо 3 години .Вариянтите са два-БТК и Интернет с антена.А колкото до поканата -благодаря много сте мили……….

 23. tosho kebapchetо says

  Ами остави координати за да се свържем с теб.

 24. Сладуранка says

  EEE къде да ги остявя тук е много публично…….

 25. tosho kebapchetо says

  oк пиши ми на icq 290181778

 26. @Сладуранка: Добре, че поне на теб не сме полазили по нервите. :)

  @Domakina: Чу ли?! Да взимаш антена! И без това, като захладнее ей сега, ще трябва да се сбираме вътре на топло – само Тошо ще стои на скарата отвън… и никфа бира за него! :)

  @tosho kebapcheto: toshovica как не те е опердашила още? :)

 27. […] привържа толкова към новия си телефон. На отиване към Кралев дол с ужас установих, че един от най-използваните бутони (а […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: