Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
June 1st, 2007 by Valery Dachev

До БОЛка познати

До преди няколко месеца доставчик ми бяха ЕнтерНЕТ. Мина се не мина година и малко отгоре и при едно от месечния плащане, много любезно ме помолиха да си преподпиша договора, тъй като BOL.BG ги били купили. Въобще, ама хич и даже никак не бях очарован, защото славата им хич не е добра, особено в средите, в които се движа. Нямаше как да не стане някой сакатлък. Крайно време беше…

Без грам предупреждение по какъвто и да било начин (междудругото, от ЕнтерНЕТ ми звъняха по телефона, за да ми напомнят предварително за предстоящо плащане на месечната такса) снощи около полунощ аз губя връзка със света. Реших, че пак нещо по трасето се е прецакало и че днес ще го оправят. Грешен отговор ! Прибирам се след работа и даскало с една идеята, че трябва да пусна решението на една подточка от контролната днес на преподавателя, за да намажа още някоя точка. Йок, бате – неа нет. Препратили Драго от денонщния телефон за поддръжка на ЕнтерНЕТ на телефона на BOL.BG, където пък цяла вечер вдига телефонен секретар, който все препраща към явно липсващия оператор (и междудругото така набутва с импулсчета, ама здраве да е). Е, благодарение на колегата ми Христо, успях да си реша задачката и да я изпратя от офиса им… Прибирам се и раздвижване – услужливият глас на телефона на BOL.BG вече повтаря, че много хубаво сме се свързали, ама работното време им било от 9:00 до 21:30 ! Супер-хипер-дупер големият доставчик даже няма 24/7 поддръжка, каквато имаше доставчика, който купиха. Започват много сериозно да ми лазят по нервите…

До преди малко си свируках на синтезатора, докато забележа, че sidebar widgets (gadgets или там както ги наричат) са се размърдали и вече имам прогнозата за времето, а респективно и Интернет. Оказа се, че верно имам. Е, вярно е, че картинките на сайта на BOL.BG хич, въобще, никак даже не се отварят, а FREE.BOL.BG – съвсем никакъв го няма… Красота и чар, качество и комфорт !

Всъщност, колежката ни, която е към същия доставчик, е успяла да се свърже днес с поддръжката на BOL.BG и от там я просветлили, че сменят IP адреси и съответно и дали новите настройки. Точно така – доставчикът няма DHCP или VPN – добрият стар начин със статично IP и съответния gateway. Само че никой не се е сетил да ми изпрати новите IP настройки предварително. Още повече, че съм с публичен и статичен IP адрес, на който разчитам. Излиза, че очакват един по един клиентите им да се обадят, за да разберат новия си адрес. А междувременно, като за тази вечер маскират връзките ми при някакъв техен адрес. Никой въобще не се е интересувал от това, че не случайно ползвам въпросния IP адрес и то активно.

Изпратих им support ticket и дебна само какво ще се случи в идните дни…

Comments

5 Responses to “До БОЛка познати”
 1. Освен да чакаш М*****н да огреят и у вашета София, не виждам какво друго може да направиш. (Странно е, как едно време ги плюех по какви ли не поводи, а сега ги препоръчвам наляво и надясно)

 2. @ицаци: Ти си вербуван ! :) У нашата София има доставчици бол (ха-ха !). След сума и мъки, успях да се оправя с тия конкретно. Под “сума и мъки” разбирай, че звънях десетки пъти, докато най-накрая успея да се свържа с някой, за да получа заветния IP адрес, след което да установя, че той просто не работи. Беше около 19:30, а тя операторката каза, че ще работят до 21:00. То пък не ме била излъгала, но не ми вдигали телефона, защото не били смогнали операторите. Е, тази сутрин след четири свързвания с оператор, всяко през около час и половина, връзка някаква се появи. Друг е въпросът, че те все щяха да питат колегите какво става при мен и да ми се обадят, и така и не ми се обаждаха… Отделно, че все още никой не е отговорил на изпратения ticket или пък е реагирал на оставеното на телефонния им секретар съобщение. Абе некадърна история… Следващия път ще пиша (по препоръка на колежката) гневно писмо до [email protected] (което принципно се различавало от [email protected]), пък да видим. Вече не се очудвам, че по различните IT сбирки така не се появи и един администратор от тоя доставчик.

 3. ПакБезНЕТ says

  Откакто bol.bg купиха мрежата на доставчика ми в Люлин положението е следното:

  Първи ден – естествено нямам InterNET всепак съм станал абонат на bol(имеглавата).bg и трябва да се науча да стоя без нет, нали за това сме се събрали.

  Втори ден – след 7(седем) часа на очакване се довлекоха двама “специалисти” и подмениха суича – на стария провайдер за такава “операция” му бяха достатъчни 15минути. Е той разбира се, не е от школата на bol.bg и не знае горкия как трее се раоти с идиотите(клиентите)

  Трети ден – странно имам InterNET

  Четвърти ден – пак нямам нет този път чаках САМО четири часа

  Пети ден – имам InterNET (докога ли?)

  Шести ден – чуствам се все по притеснен имам InterNET и незнам кога ще изгърми

  Седми ден – всичко вече е наред нямам нет и няма на кой да се обадя – bol.bg НЕ работят с клиенти само им събират таксите

  Имам странното предчувствие, че ще сменям доставчика – то верно за моите кирливи 60(шейсет) лева какъв ли супорт мога да очаквам…

 4. ПакБезНЕТ says

  Така пък работи форума на bol.bg

  “Изпращане на съобщение в модериран форум. Това означава, че то няма да бъде публикувано, докато не го одобрят модераторите на форума, което може да стане веднага, но може да отнеме и една седмица. Затова ако съобщението е за техническа поддръжка, то няма да бъде прочетено навреме и най-вероятно няма да бъде одобрено. Моля, обадете се на телефон 9876543 – техническа поддръжка се оказва само по телефона, а форумът е предназначен за комуникация между потребителите.”

 5. В интерес на истината, от тогава не са се дънили. Дебнем. :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: