Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
March 26th, 2007 by Valery Dachev

Протестно

Беше събота, 24.03., а мястото – Южен Парк. Бях зарибил Христина седмица по-рано с протеста и се занесохме заедно с нея и Драго. При пристигането ни малко след 17:00 забелязахме наистина много народ – мрачните прогнози на dzver за 300 души не се сбъднаха (по информация на охранителните органи са присъствали около 500 души, а по информация на нашите органи – с около 1000 повече) и, за нещастие на властимащите, хорицата пренебрегнаха калнотийката в деветата глуха, в която ни забутаха. Пак напук на Супер Бойко не беше особено студно, не валя ни сняг, ни дъжд. По изключение този път Бат’ Бойко не успя да издиктува прогнозата за времето. Е, вярно, бяхме си в девета глуха, но журналята явно все пак знаят къде е Южен парк. Върхушката обаче се беше презапасила с арсенал от мръсни номера и в 17:00 се оказа, че електрозахранването на постоянната сцена е прекъсната поради скъсан кабел. Наложи се опъването на нов такъв. Защо, кога, как и кой е прекъснал кабела не стана ясно. Защо, кога и кой е пропуснал да го възстанови преди събитието – също. По едно време дойде кола на Електроснабдяване. Още сигурно час и половина им бе необходим, за да отстранят повредата. Какво съвпадение само, че работата им приключи точно когато трябваше да приключи и самия митинг. Малко напук продължихме. По време на “усилената” работа на ремонтния екип, няколко души на сцената си предаваха мегафон, с който се опитваха да разпалят захладняващите духове на агитката, защото доста хора през това време си тръгнаха. За съжаление мегафончето си беше малко и кривеше нечовешки, така че малцина можеха да чуят какво се говори по него. Лозунги всякакви – подходящи и неподходящи, умни и глупави, сериозни и смешни… Не липсваха и всякакви дебили, които подтикваха публиката да прави шествие до НДК, и въобще не усещаха, че полицията само това и чакаше, за да ги прибере. Имаше и други малоумници, които явно въобще не бяха наясно защо се бяхме събрали и тръгнаха да обясняват пред медиите как нямали пари за Windows и затова трябвало да има torrents. Идиотщини всякакви… Иначе си попяхме, повикахме, чухме речи, дискутирахме помежду си, шегувахме се. Като цяло, много приятно изживяване. Обезателно трябва да се повтори, потрети, почетвърти… докато всичко казано там се набие в някоя от много празни чутури.

Журналисти, междудругото, имаше валяло. Откак минаха на цифрови фотоапарати, се късат да снимат. Имаше коли на няколко телевизии даже. За съжаление, редакторите се оказаха в не особен възторг от репортажите и това, което излезе по медиите си беше направо оскъдно. Срамота. Гъзоблизци. Да са живи и здрави ! Слава Богу, в блогосферата и въобще в Интернет нещата не стоят така… докато не бъде забранен и Интернетът.

Comments

4 Responses to “Протестно”
  1. Да не протестираш като не постваш нищо?

  2. Хех… съвсем не – просто не ми остава време. Но тия дни смятам да го направя. Напоследък се разбивам ту с работа, ту с даскало, ту с разни купончета, излизания.. и просто няма кога. :) Ще поправя грешката, обещавам. :)

  3. Въпрос:
    В сайта ти bgit.net, как може да дам игнор на целият блог.бг или още не са я направил тази опция?

  4. @Димитър: Всъщност такава функционалност има и това се прави, като влезеш в акаунта си и от менюто избереш: “Моята сметка” » “Моите предпочитания”. Там в полето “Скрий емисии с HTML URL съдържащ:” просто отреждаш един ред със съдържание “blog.bg” (без кавичките, разбира се) и готово – за теб Blog.bg просто вече няма да съществува. :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: