Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
March 12th, 2007 by Valery Dachev

Тежък уийкенд

В петък вечер бях идиот. Не стига, че имах английски до 21:10, ами от три възможни маршрутки пред НБУ по навик хванах точно тази, която не минава покрай нас, вместо което отива към офиса. Удължих си разходката с поне половин час… Бях сразен и си легнах рано с идеята, че в събота рано сутрин ме очаква смяна на дисковете на Mantra.

За всичките си мъки с подкарването на Promise TX4310 и дебилната им e-Поддръжка вероятно ще пиша тези дни в английския си блог, но като цяло и самото прехвърляне не мина въобще гладко. Изсипах се в Online.BG към 8:30-9:00 и висях на главата на булката в поддръжката до около 13:30. Вярно, че голямата част от времето замина в прехвърлянето на данните от старите дискове, които междудругото продавам: Western Digital (WD800JB-00JJA0 и WD800JB-00ETA0), 80Gb местенце, 8Mb кеш, ATA, UDMA(100), в просто пИрфектно състояние. Смених и стария ALi15x3 SerialATA контролер с по-хубавият (принципно) Promise TX4310 (известен още като pdc40719). На него направих си RAID-1 с два броя сървърни Seagate ST3250620NS с по 250GB място (което май ще оползотворявам предимно в backups и някакъв storage за маловажни лични неща), 16Mb кеш, SerialATA, перпендикулярен запис, 5 годинки гаранция и т.н.. Може това да не намали особено много натоварването на машината, но определени пести процесорно време от писане по дисковете. Следват дъно и процесор, но това ще е по-нататък.

Голяма част от следобеда прекарах в подготвяне на терена за предстоящата събирачка. Надето и Краси (невероятна двойка, споменавал ли съм ?! :) ) щяха да дойдат да направим едно готвене, Антония пък беше в София покрай курс по рисуване, Галин и Марин (те не са двойка, нищо че звучат така :) ) бяха напът да се отбият и въобще щеше да се оформи разпивка. Така и стана. Напазарувахме продуктите и в около 19:00 седнахме на масата. Така и не можахме да станем. Поне до сутринта. Е, изключваме танците около нея, ходенето до тоалетна, простотиите из къщи… Но като цяло центърът на събитието си остана на масата (дори когато Надя танцуваше :-P). Простотии, лигавщини, изцепки, лафове, манджа, пиене, танци-манци… от всичко по достатъчно. Междудругото, това, което Надя и Краси сготвиха от пилешко, лук, домати, гъби, моркови и не се сещам още какви нещица беше просто великолепно, особено в комбинация с картофеното пюре ! Евалата ! :)

На сутринта доста от присъстващите вече се бяха изпонатръшкали. В около 10 изпратих Антония и минах през аптека. Не мога да разбера какво учудващо намери аптекарката в това, че в събота сутрин някой идва за 10 броя Alka-Zaltzer ! Прибрах се, а след малко Драго отиде да презареди с водка. И пак се почна… Грешката е в такъв момент да тръгне Epimeno (или каквото и да е гръцко) – много чинии заминават на такава музика…

Снощи около 19 вече пихме по повод 24 часа откак започнахме да пием… Алкохолизъм !

Comments

6 Responses to “Тежък уийкенд”
  1. Бе внимавайте с това пиене. Аз от тогава имам един sms от Бобсън да ме пита какви са ми на цвят очите…

  2. @Васил Колев: Заеби очите – влюбихме се в едни твои (или както Бобсън каза: “Принц Леа”) опашки като тези.

  3. До колкото си спомням. ТИ НЕ ПИЕШЕ !!!

  4. @wes: Е, като много помниш, къде беше в събота срещу неделя, за да ми го напомниш ?! :)

  5. ПИХ в Казанлък обаче!—> Много

  6. […] да продавам много изгодно двата хард-диска, които ‘артисаха от Mantra миналата […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: