Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
March 12th, 2007 by Valery Dachev

Коментари

Писна ми от спам ! Напук на всички, смятам че Akismet е едно страхотно разширение към WordPress. Единственото, което му куца, е администрацията, която е безкрайно неудобна при по-голям брой съобщения в опашката и търсенето на “false positives” е ужасно трудно. особено при блогове с по-голям spam rating. Явно моят е сред последните и има дни, в които в опашката стоят около 1600 съобщения, които е невъзможно да прегледам дори с модификациите на Дончо, и просто трия всичко. Тук и аз давам своето за целия хаос, тъй като нормално би трябвало да намеря всякакви “false positives” и да ги маркирам с “Not a spam”, за да се поучи Akismet от грешките си и да не ги допуска отново. Аз обаче нямам време и желание за това и резултатът е, че редица съвсем истински коментари са заминали директно в кошчето. Искам да се извиня на всички за това и да ги помоля да оставят отново коментарите си с обещанието да направя възможното това да не се повтори.

Първа стъпка към това е относително елементарното за инсталиране разширение Captcha from ProtectWebForm. Да се надяваме, че няма да има проблеми с него.

UPDATE: Оказа се, че гореспоменатата приставка просто не работи. За капак IE7 с нея направо си гърми (почти буквално) ! Затова към момента ще разчитам на WordPress Hashcash.

Comments

2 Responses to “Коментари”
  1. повторна проба

  2. Опитай Spam Karma 2 с Akismet като нейно разширение. Така аз лично доста по-лесно си администрирам спама, ъъъ… коментарите де :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: