Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
March 7th, 2007 by Valery Dachev

Отново студент

След две седмици молби, акредитации, разходки напред-назад по кабинетите… от вчера най-официално съм студент IV-ти семестър в Нов Български Университет. Вярвам, че това е поправката на грешка, която направих доста отдавна. Тези, които ме познават, знаят, че семестриално завърших Физика в Физическия факултет на Софийския университет преди близо две години. От тогава положението не се е променило особено поради особената липса на всякакъв ентусиазъм да се занимавам с физика. Грешката беше, че въобще се захванах с нея, след като завърших средното си образование. От единия ентусиазъм и убеждение, че специалността Информатика във Факултета по Математика и Информатика на СУ не покрива това, с което ми се занимава всъщност. Всъщност и в момента доста от дисциплините там не ми допадат…

Не е такова обаче положението в НБУ, към който първоначално и аз бях доста скептично настроен (особено след като преди няколко години видях там предмет “Кравеферма в Интернет”). Покрай Драго се зачетох в учебната програма Информатика и ми хареса, че предметите са с някак по-практическа насоченост, а и имам доста голяма свобода в избора на това, което да изучавам. Този семестър основно това ще са “Бази данни и системи за управление на бази данни“, “Компютърни архитектури“, “Мрежи и комуникации“, “Визуално програмиране (Java)” и “Изследване на операциите“.

За самия campus и колежките ще се въздържа от коментар. Забавното е, че има хора, които за втори път ще са ми колеги… :) Има и едно (на-)дървено заведенийце в близост до централния вход. Там в продължение на час и половина слушах Kultur Shock !.. :) Та… да видим какво ще излезе от цялата тая работа. :)

Comments

8 Responses to “Отново студент”
 1. За лошо не ми се вярва да е, така че честито.

  Има една грешка, ако можеш да я поправиш.
  Малко по-нагоре има опция в която пише “пнформирай ме за коментари по тази публикация”

 2. Извинявам се за повторният пост, но имам малък проблем и мисля, че има някакви шансове да ми помогнеш.
  Днес поради моя глупост си изтрих снимките които бях снимал днес.
  Свалих си някаква програма “Recover My Files” и започнах да ги търся файловете.
  Намери ми всякакви снимки, дори и снимки от миналата година, но днешните ги няма.
  Да знаеш случайно някаква по-добра програма или по-добър метод за връщане на изтрити файлове.

 3. @Димитър: Грешката май се оказва в превода на самия WordPress. Предполагам, че при следващото обновяване на езиковите файлове, ще я оправя. Времето ми е кът. Що се отнася до снимките, ако си на FAT32 файлова система, има разни програмки, които правят undelete на файлове и с малко повече късмет няма да са презаписани. Ако обаче си на NTFS, там е по-сложно. Чувал съм, че има инструменти, които го правят, но… не съм употребявал такива и не мога да помогна.

 4. На FAT32 съм, да знаеш случайно някоя програмка.

 5. @Димитър: Както казах, нямам опит. Питай Google.

 6. @Валери, честито. Хубаво е да си студент и живот и здраве, може и аз някой ден да се застудентча пак ;).

  @Димитър, пробвай Restoration. Безплатна и достатъчно добра (спасила е някой и друг файл на разсеяните ми колеги) и поддъража FAT и NTFS.

  Поздрави Ему

  П.П. @Валери, извинявай, че за offtopic-а ;).

 7. Добре дошъл в клуба на разочарованите от СУ ентосиасти забегнали към НБУ. Смея да кажа, че програмата Мрежови технологии, също се базира на приятни и полезни за изучаване неща, които мисля нямат друга алтернатива в България. Плащаш и получаваш, всички са доволни :) Успех!

 8. @Красимир Димов: Точно вчера един твой адаш ми хвалеше тази програма. Аз не е като да съм разочарован от СУ. В интерес на истината, що се отнася до физика, Физическият Факултет на СУ е ненадминат и е сподобен да произвежда наистина качествени кадри. Просто аз не съм за физика. Що се отнася до Факултета по Математика и Информатика, не съм толкова вътрешен, за да го твърдя със сигурност, но всеобщото мнение е, че голяма част от преподавателите трябва да си отиде, за да може да дръпне напред с програмата си. Или за още по-простичко, да се раздели на два факултета – по математика и по информатика.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: