Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
February 12th, 2007 by Valery Dachev

Bakshishi-bakshisha

В Абсурдистанското здравеопазване съществува диагноза “bakshishus sofikus”. На разбираем абсурдистански страдащите от това заболяване се наричат “софийски бакшиши”. Също като “golfus pernikus”, болестта се характеризира с изключителна наглост и вътрешно убеждение, че светът се върти около тия хора… По други места, междудругото, са известни като “софийски таксиметрови шофьори”. И, като казвам “известни”, наистина са такива !

Преди време в Сливен бе убит таксиметров шофьор. Колегите му там се събраха в центъра на града и кротко протестираха против бавната работа на полицията. Преди няколко дни бе убит софийски бакшиш. Колегите му блокираха столицата с искания нямащи абсолютно нищо общо с убийството на колегата им. Е, като изключим монтирането на видео-камери в колите (междудругото, техен колега ми се оплакваше, че му се износвал акумулатора покрай радиото, станцията и GPSа). Гадините просто използваха случая, като за целта създадоха проблеми на хиляди хора и почти съсипаха и без това безсмисленото протестно шествие в подкрепа на задържаните български медици в Либия. Не можаха ли да намерят друго време и начин да го направят ?! Ако можеха да получат някаква подкрепа тогава, сега определено няма да имат такава. От никого.

В подкрепа на това ми твърдение идват редица публикации по блоговете. Като допълнение пък Веско ме сдоби с връзка към иниациативата Без Бакшиш !. Мисля си, че е крайно време да ги оставим без бакшиши по принцип. Аз започвам да си готвя точно стотинки…

P.S.: Малко връзки към съпричаността на хората: EU TAXI, реклама, дискусията в блога на Веско, мнението на Ирина, инициативата на арх.Мечикян… Там коментарите от и за самите бакшиши говорят достатъчно…

Comments

2 Responses to “Bakshishi-bakshisha”
  1. Таксиджиите казаха че протеста им не бил политически. Е как така ще отиде?? ти пред парламента да протестира?? и исканията ти няма да се политически?! :)
    Странни работи стават напоследък.

  2. @gyx: Това, че са протестирали пред Парламента, според мен, е чисто съвпадение. :) Те не са искали да протестират там, ама… виновни ли са, че той (Парламентът) взел, че се е случил точно на края на онова Цариградско ??осе, което блокираха ? :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: