Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
January 22nd, 2007 by Valery Dachev

Обновление

Направо съм горд със себе си. Но ще започна от по-далече. Преди време набарах нещо, което и до ден днешен намирам за доста обещаващо, а именно Prado Framework – това е щуротия, която се опитва да използва максимално възможностите на вече не чак толкова новото PHP 5 и в същото време да открадне възможно най-много (доколкото PHP въобще позволява) от ASP.NET. Резултатът е много благ. Нуждаех се от проектче, с което да изпробвам тези благини. И тъй като BgIT.net е доста пипкав сайт и щеше да ми дойде нагоре да го преправям на Prado от раз, реших, че е крайно време да обновя сайта си. Той пък беше толкова стар във всяко едно отношение и толкова ме бе гнус да го пипам, че…. просто не го пипах. Най-активната част от него си останаха двата блога, които на всичко отгоре имаха нищо общо визуално със сайта. Та… както винаги, в началото не повярвах… но после опитах !

Резултатът е налице. Чисто като функционалност – пренаписах си качването на файлове, книгата за гости, вкарах страниците в MySQL база и направих администрацията им, междувременно интегрирах и базата си с контакти в сайта (с което заветната мечта на Велин остава само на една парола разстояние :) )… Остава да направя собствен browse на снимките и на файловете… А и на локализацията още не мога да и хвана спатиите… Във връзка с това имам малък призив: HELP !!! Нервичките ми просто не стигнаха да му хвана цаката…

Постигнах и нещо друго много по-важно – сайтът изглежда консистентно – блоговете и останалите страници имат един и същи дизайн, който първоначално открих в GetTemplate, а негова WordPress адаптация се оказа са направили Business Broker. Тъй като доста неща разчоплих и редактирах, изчистих и въобще…. направих по-красиви… успях да забележа изцепката на последните, които разпространяват тема със скрита в div (“display: none”) връзка към сайта си, за да могат да си вдигат Google PageRank. Има някаква идея, но ме подразни (и това е причината в тази публикация да няма връзка към тях)… Ох, красивичко !

А колко добре ми дойде тази промяна… от много отдавна не бях оставал толкова доволен от работата си просто ей така… А какви неща се очакват по BgIT.net… нямам думи просто… Тях по-нататък… :)

UPDATE: С WordPress 2.1 Ella (локализираната версия на Ники Бачийски) по всички блогове ! Да ни е честит ! :)

Comments

4 Responses to “Обновление”
  1. е знае?? много добре, че хората като напи??ат нещо и го разпространяват фор фрий, най-малкото което заслужават е да си сложат линк към хуйничката за да изкарат някой лев, а каква е драмата, когато е скрит? няколко байта едва ли ще убият трафика ти.

  2. @k: Драма няма. ??ма връзка… така или иначе. Не виждам защо трябва да се крие втора в темата. Да, ако някой недоброжелател ре??и да махне връзката към сайта им отдолу, няма да забележи тази. Но пък явно този недоброжелател не иска въобще да има връзки натам. Дразня се на евтини cheat-ове. Още повече, че за въпросната тема е използван някакъв инструмент за превръщане на въпросния template в тема за WordPress. OK, ло??о няма, но смятам, че трудът, който са положили за превръщането за това не си струва да им запазя cheat-ването на търсачките и така да увеличавам техния PageRank.

    Междудругото, само да изкусуря темата (особено що се отнася до коментарите и проблемите с IE7), ще я пусна и аз за безплатно теглене. ?? без подобни глупости по нея.

  3. Валери, оправи и стила на коментарите. Това синьо на сиво трудно се чете и уморява очите ;). Останалото радва окото.

    Поздрави Ему

    П.П. Ааа, може?? и по някакъв начин да очертае?? или подчертае?? comment preview бокса.

  4. @Ему: Надявам се, че така е по-контрастиращо. :) Междудругото, продължавам работата си по темата…. оказа се, че има и по-лесен начин за локализацията и, който обаче едва се изравя в Wiki-то на WordPress и като цяло не намерих пример за такава локализация. Очаква се скоро да пусна така редактираната темичка за download. :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: