Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
October 12th, 2006 by Valery Dachev

Застрахователи

Кибича си аз в офиса вчера, звъни ми служебният телефон и то ми звъни едно такова… непознато. Вдигам аз на непознатия номер и също толкова непознат глас пита:

– Г-н Дачев ?
– Да ?
– Здравейте. Обаждам се от застрахователно дружество “Алианц България Холдинг” и бих искал, ако имате възможност да ми отделите в удобно за вас време около час, за да ви представя възможностите ни за…. (бла-бла-бла, застраховане, тинтири-минти).
– Не, благодаря, на този етап не проявявам интерес към застраховането…

… тук следва кратък финал на разговора. Останах доста учуден от това, че фирма, с която по никакъв начин не съм си имал взимане даване, разполага с подобна информация за мен. Излишно беше да си правя труда да питам от къде са се сдобили с нея. С комбинацията от името ми и телефонния номер Мобилтел не разполагат, тъй като картата е фирмена. Такава информация в Интернет няма – проверих (телефонният ми номер се оказва просто число ! :) ). С моя визитка на дали разполагат (освен ако не са открили такава случайно изтървана на улицата). От няколко дни с номера ми разполагат СОД (главните ми заподозрени). Останалото са данни вписвани в анкети по семинари (при изричната уговорка, че тази информация няма да се публикува или дава на трети лица) или фирмени сайтове, където това се изисква (отново при същата уговорка).

МАФИЯ ! МАФИЯ ! МАФИЯ ! :)

Comments

15 Responses to “Застрахователи”
 1. При мен (и колеги) се получи същото само, че с друга застрахователна компания. Телефоните ни ги имаха от тъй наречения Key Account Manager който ни снабдява??е с фирмени SIM карти. Но на мен поне ми казаха от къде ми знаят името и телефона.

 2. На мен ми се обадиха миналата година,като ги питах откъде имат телефона ми отговорът бе??е от “сигурен източник”.?? аз естествено му казах съвсем любезно, че съм заинтересуван и той ми каза къде да отида -еди си кой офис, еди си къде, търси?? еди си кого.Естествено
  ме няма??е в уговорения ден и час, но пича бе??е доста настоятелен, та трябва??е да му обясня, че това е тел. тероризъм.Ако някой се интересува от мобилния на момчето, да ми даде знак ;)

 3. Някой в тази държава чувал ли е думата privacy ?!

 4. Like you don't know who.... says

  Welcome to the world of America. Enough said……….
  (ok, maybe a few more lines – it is like this ALL the time here. Can’t run, can’t hide, and better have nothing to hide……..)
  One day we’ll all be watched constantly…….no privacy, in the name of security. I hope I won’t be around when the time of those days comes……

 5. @Elena: Yeah. Just like Big Brother. :) That’s why I told you some time ago I don’t want to live in the USA. In Europe everything seems to be much more… normal… yet.

 6. ?? на мен ми звъняха наскоро, само че на дома??ния телефон… което веднага ме подсети за Първа ??нвестиционна Банка и кредитната карта, която ми е издадена от тях. С картата върве??е някаква здравна застаховка от Алианц при пътуване в чужбина, та именно от П??Б са получили данните… като етсетвено се опитват да ти пробутат и застраховка за която да си плаща?? допълнително.

 7. @Bloody: Бих се замислил и за това, ако скоро бях си поръчвал карта или нещо подобно от П??Б, но… единственото по-значимо събитие напоследък бяха СОТ…

 8. Гадните спамъри звънят и на мен. А телефонът със сигурност са го взели от jobs.bg, защото от там търсим хора и само там има публикуван номера, който пък е видим за всички. :-(

 9. @Bloody: Усетих се, че няма начин да са П??Б, защото не разполагат със служебния ми телефон.

  @daf: Е, като е публикуван, нищо чудно да се обадят. Аз не се учудвам, когато спамерите ме спамят на публичния e-mail, ами на тези, за които съм полагал специални грижи да не се появят някъде… т.е. тези, които някой раздава.

 10. Филип says

  Аз пък чух за един случай, където някакви взели уж назаем каталог с визитки на рекламна агенция (дали 50 лв като гаранция, че ще го върнат, но естествено не го направили) и почнали да звънят на всеки, за да рекламират каквото там продават… Разчуло се и агенцията май я закрили

 11. @Филип: То по тази логика май доста фирми ще трябва да се закрият. Днес си говорихме с колеги по въпроса и се оказва, че моят случай далеч не е изолиран (и то не само в рамките на фирмата). ??нтересно, че главно действащо лице в общия случай са наглеците от Алианц. В моя случай съм почти убеден, че връзката е до??ла от 3S СОТ, но при останалите връзките са чрез други фирми. Нищо чудно и техни хора да обикалят щандовете по изложенията, за да прибират визитки… За Бога, не си давайте визитките ! :)

 12. По-добре късно, отколкото никога…

  Когато следващия път някой се обади, прави?? така :)

 13. @ицаци: Не съм способен да го направя – ще се пръсна от хилеж, докато приказвам тия простотии. :)

 14. Олег says

  Малко късно коментирам, ама…

  ??ма вероятност номера ти да е получен от твой приятел/познат, който си е сключил някаква застраховка при тях.
  Спомням си, че именно Алианц преди 1-2 години така ме облъчваха, оказа се в последствие, че мацката, която дойде да презентира продукта е моя бив??а съученичка-разприказвахме се, и тя ми разкри този начин на набиране на клиенти: дава?? данни за контакт с други 3 твои познати, и ако някой сключи застраховката, ти отбиват част от сумата. Пирамидка, оказва се, че и други застрахователи ползват същите хватки.

 15. @Олег: Не знам някой от колегите ми да има застраховка в Алианц. А реално погледнато те са почти единствените (наред с СОД, миниатюрен брой клиенти и още няколко ду??и, на които съм давал визитки), които знаят служебния ми номер и притежателя му. Даже М-Тел не са наясно кой стои зад този номер. ??наче биха били първите, в които бих се осъмнил (това с “о” ли се пи??е или с “у” ?!).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: