Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
August 23rd, 2006 by Valery Dachev

Vogue

Забравих да спомена за тази култова кръчма “Vogue” в Мусагеница, в която се намърдахме с Весела и Иван преди няколко дни. Всъщност сами сме си виновни, че седнахме на единствената неосветена маса (или по-скоро засенчена от отглежданата флора). Менюто успяхме да разгледаме благодарение на телефона на Иван. Иначе местенцето, макар и приличащо повече на квартално кафене, предлагаше апетитно звучащи артикули. Поръчваме си, каквото си поръчваме… Пийваме си биричка и айрянче. Последното беше в каничка. При привършването и Весела забелязва, че сянката върху стъкленицата се оказа, не “върху”, а “вътре” и, не сянка, ами капачка от бутилка Хайнекен. Мигновено потърсихме сервитьорката да ни помогне с обяснението на този феномен, но тя не бе открита за коментар. Отношение по въпроса взе минаващият покрай нас барман, като на въпроса “Стигнахме до капачката, какво печелим ?” се засмя почти истерично, а после отговори, че вероятно три Хайнекена, които донесе със зашеметяваща за ухиленото си състояние скорост. Даже ни предложи да си допием айряна, защото явно не е отровен. И ние се запревивахме от смях покрай младежа. Тайничко се надявахме в някое от питиетата да намерим картоф, за да спечелим очакваните вече час пикантни картофи, но, уви, сервитьорката беше забравила за тях. А толкова старателно си записваше момичето. Впечатляващи бяха и панираните пилешки хапки. Или по-скоро “мазнени хапки”, тъй като мазнината в тях беше повече от пилето и, съдейки по вкуса, надвишаваше и възрастта на пилето преди да бъде безвъзвратно разфасовано.

Иначе местенцето е приятно, а посещението му гарантира незабравими изживявания на всеки посетител и неговия апетит…

Comments

4 Responses to “Vogue”
  1. zImage says

    Ха, кръчма в Мусагеница? Това е нещо ново :-) През годините в които се навъртах из квартала едно от малкото места на който чоек може??е да пиине бира бе??е бензионстанцията (OMV)… Винаги съм си мислел, че ако някой направи една читава кръчма там ще избие рибата. Е, явно тази възможност все още е отворена :-D

  2. @zImage: Всъщност се пада някъде зад блоковете пред пазарчето. За капак се оказа, че е собственост на приятел на колежка… А и… ако нямат конкуренция, разбираемо е защо не си дават зор. Колкото до OMV, точно там се уговорихме, но да яде?? там е все едно да се тъпче?? в McDonald’s. :)

  3. Да се запаси?? с капачки и картофи, че е по-икономично :)

  4. IronnevI says

    hahahhahhahahhahhaahahahhahhahahahhaaaaaaa qkoooooooo

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: