Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
August 10th, 2006 by Valery Dachev

Вчера

Не, това няма да е някакъв носталгичен пост. Става въпрос наистина за вчера. Някои неща просто тръгнаха да се нареждат. Поговорихме с теб (ти, която явно вече четеш :)) малко по-продължително и нещата като че ли започнаха да заемат правилното си място. Надявам се резервираността, с която подхождам напоследък, и лекото недоверие скоро да отлетят окончателно. Щастлив съм – да. И все пак не е прилично да съм толкова чувствителен, така че ще прескоча леко описанието на възторга си. :)

Във възторг съм и от слагането на климатиците в офиса. Бях напът вече да се сваря тук – добре че времето поне е поносимо. Мога да си взема вече вентилатора към къщи. Тия дни ще сложат и щори, тъй като стаята е с точно два прозореца и единият е обърнат на изток, а другият – на юг. Иначе бях останал сам в офиса, когато дойдоха да монтират чудовищата. Дойде съседът да обяснява какви проблеми имал с монтирането на климатиците си и къде трябвало да се сложат външните тела, за да не засегнат орнаментите обявени за архитектурен паметник. За мое учудване, тарторът на бойната агитка климатизатори явно се беше събудил с клизма, остави климатиците и заяви “Аз в тази сграда климатици няма да слагам. Някакъв си съсед ако ще ми се бърка в работата…” и понечи да си тръгне. Добре направи, като промени решението си. Вече виждах как Тони звъни във фирмата, а той се връща с подвита опашка. :) Да речем, че пропуснах факта, че се разполагаше в офиса като в хладилника си. Нали съм тих… :)

Паричките за лаптопа ми са преведени на CNSys и днес, надявам се, трябва да си го взема. Аз пък го изплатих на нашата фирма и всичко е чудесно.. като изключим, че трябва да направя малка експедиция за билки и корени, предвид очакващата ме фотосинтеза. Другият вариант е да я карам на духовна храна. :) Шегувам се, разбира се. Иначе се прасенцето е HP Compaq nc6320 T2400 (спецификация има тук), въпреки че се носят слухове за кофти охлаждането, което е отдолу.

Другото интересно е, че ходих да взема един сървър от co-location центъра на Спектър-Нет зад Плиска. Администраторът им дойде с леко закъснение, но това не беше толкова впечатляващо. В крайна сметка нищо не направихме, защото горкичкият за 15 мин. не можа да отключи вратата. Ще направим още един опит, след като извикат ключар. Иначе си е смешка – скапва се сървър и няма влизане. А може да се случи на irc.omega.bg . :)

Бях просто умрял снощи. На предната вечер нещо не сумях да се наспя добре и още преди да си тръгна от работа имах чувството, че ще заспя прав. Вместо това направихме по кафе/бира с Аби, посвирих, поотрепах някоя-друга хлебарка вкъщи и понечих да изгледам “Nineteen Eighty-Four” (1984) по Оруел. Еми не успях и заспах. Днес вероятно… :)

Comments

5 Responses to “Вчера”
 1. Абе Дачев, защо ни се обяснява?? в любов вече сума ти време?:)

 2. Пи??а сценарий и следя отзивите. Ако по-нататък някой засече по телевизията бразилски сериал със същия сюжет, аз съм виновен !… и всички, които не са ме спрели навреме. :)

 3. “Nighteen Eighty-Four” — гре??ката в изписването на ‘деветнадесет’ нарочна ли е? Макар, че на мен ми допада — придава една такава многозначност на пращулката :)

 4. @Nick Angelow: Хаха ! :) Не знам къде ми е била главата и защо не съм го забелязал. Поправих го, мерси. По-интересното е, че… търсих за думичката “nighteen” в Google и поне в първите резултати е във фразата “Nighteen-eighty four” покрай песничка на Eurithmics с алтернативно заглавие “Sexcrime” :)

 5. Like you don't know who I am... says

  Hey. I am very fond of George Orwell’s book. The movies is also alright, but the book is better. I had to read it in my British Literature class.
  I still like better Orwell’s “Animal Farm.”
  Every time I drive by a radar (gosh, they are everywhere) I feel like I am being watched by “Big Brother.”
  A good read is John Milton’s “Paradise Lost.”
  I’m glad things are working out with that person, that you got your notebook and that there’s AC in your office. :D
  Anyway,
  hugs. ttyl. :D

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: