Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
July 10th, 2006 by Valery Dachev

Промяна

В самото начало искам да заявя, че не приемам блога си като медия. Има къде-къде по-интересни и полезни такива. Блогвал съм изключително за собствено удоволствие и даже се чувствам малко неудобно да пиша тази публикация. Ето защо винаги съм избягвал да се обръщам към читателите си (макар повечето от тях да познавам по име). Всичко това е много хубаво, що се отнася до повечето писания. Оказа се, обаче, че е проблем за техническите такива. Установих, че просто не става да си говоря сам – аз споделям някакъв опи – нещо насочено към читателите, които се интересуват от тези неща.

Тези дни има доста нови и интересни неща, с които се занимавам по време на работата си по различни проекти.  Междувременно подготвям няколко публикации за PHP, MySQL, Oracle, Linux и т.н.. Въпреки всичко, това не е типът публикации, които повечето от читателите на българския ми блог биха прочели – те очакват той да бъде по-личен, доколкото с повечето от тези хора се познаваме лично. От друга страна, тези, които наистина си падат по техническите нещица, са достатъчно грамотни да четат за тях на (развален) английски.

И така, ето какво ще направя: смятам да превърна своя български блог в нещо по-близо до дневник и ще запазя техническите си публикации за английския. Ползата от това е, че няма да удвоявам усилията си като превеждам половината от простотиите си и ще направя английския си блог (и респективно – себе си) много по-атрактивен и известен (за Google). :-)

Comments

3 Responses to “Промяна”
  1. Еххх, пусти нарцисизъм… :Р

  2. Ами да ти кажа, каквото и да пи??е??, убеден съм че за всичко си има читатели. На който не му изнася нещо не го чете. Лесно и просто. Същото като телевизията – като не ти хареса някое предаване, цък с дистанционното и готово. Лесно и просто. :)

  3. Privet za bloga ti!Shtom go 4etem,zna4i si struva :) Prodyljavai da spodelq6 opit.Nqkoi hora imame nujda ot tova :P

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: