Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
May 25th, 2006 by Valery Dachev

1000 блога

Току-що приключих издирването на още блогове по връзки от съществуващите. С изненада установих, че бройката е закръглена на 1000 ! Списъкът се разраства нечове??ки !

Comments

12 Responses to “1000 блога”
 1. BGIT.Com е един от най-полезните за блогърите сайтове, създавани някога и е истински подвиг (за създателя му и за хостинга, който сигурно хаби гигабайт на ден) да се поддържа. Багодаря на всички, които стоят зад него!

 2. Мерси, мерси ! :) Яд ме е само, че нямам достатъчно време напоследък да дореализирам това, което ми се иска да направя. Но на първо място го очаква една голяма смяна на вън??ния изглед и навигацията.

  А иначе трябва да направя една статистика на трафика, който системата прави. Хубавото е, че се използват някои методики за изтегляне на съдържанието, само ако е актуализирано. Така повечето заявки са HEAD, а не GET, което спестява доста. Тя системата по принцип използва прокси сървъра вкъщи (жицата ми там е по-дебела отколкото на co-location-а), но в момента (докато съм в Казанлък и ма??ината ми в София е спряна) използвам прокси предоставено от ??цаци ( http://icaci.bgit.net/ )…

 3. Оправи малко този XHTML, че линк-а към валидатора стой, а страницата с блоговете не се валидира :)

 4. Речено-сторено. Готово ! :)

 5. ??ма?? много сайтове, които са с неправилни адреси на rss-ите. За някои твърди??, че нямат, а те си имат. На други пък им слага?? стандартния адрес на WordPress, а той не е такъв…
  Въобще цялата информация за записванията е много не-рилайабъл. Отдавна съм го забелязал, ама не се обаждах, щото нали все нещо доработва??, та да не те притеснявам.
  Не зная как събира?? данните за записванията, но нещо трябва да се оправи сигурно – примерно там, където сайтът не анонсира сам адреса на записването, да “лъсва” при теб и ръчно да го добавя??… примерно…
  Моят сайт например също е със сгре??ени данни, сайтът на Са??о Панов – също (както и всички, базирани на софтуера на Жоро Чолбаджийски май… ако това помага като инфо)
  ??наче – поздравления;)

 6. RSS адресите по принцип се взимат автомагично от alternate таговете в частта на изтегления HTML. Ето как вървят нещата:

  1) проверява се записаният в базата XML адрес е актуален, ако е, използва него;
  2) ако не е актуален, обикаля изредените в -тага на страницата адреси. от тук идва една гре??ка, която засега не мога да преодолея – в glog-а там има и адреси с коментарите. попадне ли на тях, записва си ги и от там нататък – ло??о. трябва да ги оправям на ръка. нямам как да различавам RSS с коментари от RSS с публикации :(
  3) ако и там не намери работещ XML (възможно е например в темата да го няма списъкът с RSS feeds, както е в твоя блог например), започва да налучква стандартните за blogspot, wordpress и още няколко… понякога се получава, а понякога – не.

  Ще се радвам, ако споделяте всякакви забелязани нередности и ще ги оправям своевременно. Може?? ли да ми прати?? адресите на гре??ните блогове на мейла (valery< мамуна>bgit< тоцка>net)

 7. Поздравления за разрастването. :)
  Но май има и доста блогове в които не е писано от бая време…
  Те премахват ли се?

 8. @gyx: Съвсем не – просто остават в дъното на списъка.

 9. Какъв е смисъла да стоят неактивните, освен за бройка? Става някак си куха работата. Нещо като голям балон. :)

 10. @gyx: Ами първо, защото няма ясен критерий за активен и неактивен, и второ, защото утре авторът му може да ре??и да възроди блога си. Още повече, че в един момент ще тръгна да правя търсене в публикациите и тогава ще е полезно.

 11. Охо, значи всичко, изтеглено от RSS и Atom потоците остава завинаги в SQL базите на bgit.net. Горкият ManiaX – колко ли бири трябва да се бръкне, че да изчезнат “подобренията” на Червото от блога му ;)

 12. @ицаци: Блогът на зеления е заведен и про??нурован под номер 207, а последната му паметна публикация (със заглавие “Tarkan Forever”) – под номер 34764. Последната може да бъде прочетена на адрес: http://bgit.net/feeds/?action=feed&feedId=207 .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: