Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
April 26th, 2006 by Valery Dachev

По Великден

… си бях в Казанлък. ?? не само. Всъщност тръгнахме с Драго още в четвъртък с “ускорения бърз влак” известен още като “Чайка”. Още на Централна гара стана забавно – 15 мин. преди тръгването на влака още не бе??е ясно от къде ще тръгне. Огромна тълпа се бе??е вперила поглед в телевизорчетата. От говорителите объркана лелка повтаря??е за 20 минутното закъснение на ускорения бърз влак от Видин и за 30 минутното закъснение на ускорения бърз влак от Варна през Горна Оряховица. Е, на??ият ускорен бърз влак до Казанлък натрупа едва час закъснение. Един дядо обяснява??е, че закъснявал, тъй като лекарят му заръчал до 20:00 да си е изпил ракията. В крайна сметка получихме 60 безплатни минути разговори от БДЖ.

Вечер вкъщи и сутрин – напът за село. Посъбрахме се. Дърдорихме си. Гледах филм (за него – по-късно). Вечерта се засилихме към Ямбол, за да съчетаем курбана на братовчедка ми с Великден. Тя не познава Дражето. Около църквата бе??е забавно. Сума народ ни слу??а??е простотиите за обявите за работа в църквата изискващи кратка автобиография, CV и мотивационно писмо на старобългарски и латински, за регулирането на движението при обикаляне около църквата, за превръщането на хората в гре??ници с подухване на свещичките им, за целта на биенето на камбаните в полунощ (за да събудят попа, че да може да излезе и да поведе народа)… Като стана въпрос за обиколките, народ има??е невероятно много. Вероятно защото другата църква била в опасен квартал. Тъпканицата бе??е сериозна, а аз с моята буйна грива не знам как не лумнах. Тези, които не се вредиха да обикалят църквата, обикаляха улиците, които я заграждаха. Други, които и там не се събраха, ре??иха да обикалят кафетата. После на по кафе в Стенд (чалга, ама здраве да е) и home. Следва закуска, обратно на село, Казанлък и… кратък Art Pub, вечеря в New York (Казанлъ??кия).

Понеделникът бе??е къде-къде по-забавен. Като се започне с кафетата по центъра и заглеждането на девойките, като се продължи с разходката с Камето до Стара Загора и заглеждане на тамо??ните девойки (схвана ми се врата – въртях си главата като перископ), после кафетата с Лилит и разходката с Емили и късните кафета с Веско и Мая… Всичко това с кафетата е много хубаво… и заспах в 4:30. :( Неприятна история, предвид ранното ставане. Към София пътувах с Камето и фамилия. Към 14:30 акустирах на спирката на Окръжна болница. Хубави девойки там. Натоварих се на тролея към къщи. ?? там хубави девойки. Разгонил съм се ?! Твърде късно ми бе??е да ходя към работа и май пропуснах. Следобеда прекарах в спане… Суперсърцето вече сигурно ще си дойде съвсем скоро. ?? още една новина, която няма да споделям, за да не си остана само с новината.

Почива ми се…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: