Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
April 10th, 2006 by Valery Dachev

Разходка без лодка

Взех отпуск за петък. В комплект с Веско отпътувахме към Казанлък. Този път не бързахме – не се надпреварвахме нито с дъжда, нито с някой Lexus по пътя. А и дългите не бяха много по-дълги от късите. Спряхме традиционно на кебапчетата на излизане от София. Уви, затворено. Но пък има??е друга манджа съвсем наблизо. Лафче по пътя и такам… Пристигнахме близо до полунощ. Част от тайфата се бе??е събрала в бив??ата бирария Дракон. Всъщност преди много години има??е китайски ресторант отгоре с това име. Самата бирария може би само веднъж е имала официално име и то бе??е Бирария. Както и да е, седнахме за по чайче и се прибрахме.

Наспах се. Не се бяхме уговорили нищо конкретно с Емили и използвах времето да обиколя по магазините с майка си. Накупих си някои нещица, които отдавна чакат да бъдат купени. Най-хубавото е, че са в типично мой стил (каквото и да значи това) – нищо официално, нищо хипер-впечатляващо, всичко с много джобове и най-вече удобно за тичане след някой тролей. Е, след това се видяхме с Емили, благодарение на което пропуснах разпивката за рожденния ден на ??лиян в офиса, но определено не съжелявам. Разходихме се до стадиона и си бъбрихме надълго-на??ироко там. Минах да забера хората от офиса, за да стигнем отново в Дракона (или там както се казва всъщност :)). С Драго изнервихме Лалев, подлудихме ??лиян и въобще… бе??е забавно. :)

Цяла събота прекарах през трита компютъра вкъщи. Освен двата закотвили се там, донесох и този, който сглобих за сестра си. ??нсталирах и настроих, каквото можах, понакупихме туй-онуй – звукова карта, друга клавиатура.. и най-вече разклонител, че у нас явно се намират анти-разклонители, с които първите се анихилират. Сега, надявам се вкъщи ще се възцари поне малко мир по отно??ение на ползването на ??нтернет. Постегнах ма??инките и даже съм доволен от свър??еното.

Вечерта, както по план, премина отново в същата бирария. Компанията от много хора бе допълнена и от изненадващата поява на dzver. Бъзикахме siskata, че се е намърдала сред три броя core от ShakeIT. Не по-малко учудващо бе??е (макар и кратко) присъствието на Sijaiko, когото даже Google започнал да препознава с артистичния му псевдоним – Лъчезар Добрев. Предстоял зап…семинар на БАРС. Важи ! Много лигавщини, много простотии, много смях се изсипа. Уви, към 1:30 ме зацепи глава и то не от изпития алкохол (още ме боли). Прибрах се.

Следва стандартно – закуска, сутре??ни кафета, последни ремонти по компютрите вкъщи, в колата, кебапчета и салатка край пътя, снимки тук-таме и back to Sofia… Снимков и видео материал сигурно ще се появи по някое време.

На??ите овладяват дистанционно късане на нерви. А аз – избиването им по ??нтернет. Ако бях блогнал снощи, сигурно щях да съжелявам за нещата, които щях да съм изписал тук, и за отказа си да изтривам каквото и да е. Е, радвам се на подкрепата на хората край себе си – радващо е. :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: