Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
March 19th, 2006 by Valery Dachev

Старческо

На 23 съм. Станах на години, в които вече има какво да погледна назад. Напоследък се опасявам, че там няма нищо. Нищо, което да впечатли мен. Нищо, което даже да впечатли кой-знае колко друг, че да го запомни. Мисли довеяни от последното ми посещение в Студентски град. ?? това преди него… ?? преди него… Моите луди студентски години въобще не бяха чак толкова луди. Даже и лудите ми ученически години не бяха толкова луди. Въобще… какво ли друго бе??е толкова лудо, колкото съзнанието ми. Опасявам се, че сам не съм си дал достатъчно свобода и остават неизживяни неща. ?? не спирам да си припомням думите, които един колега каза (цензурирано/перефразирано): “Живей сега, когато му е времето, за да се кротне?? после.”. Споделял съм ги тук и преди. Споделял съм ги и пред себе си, но резултатът е нулев. Най-големите (а не чак толкова малко) дивотии си остават на думи… Някак поведението ми не съответства на това, което съм и… съм в постоянен дисбаланс.

Дне??ния ден може би не исках да прекарам стоейки пред компютъра и синтезатора вкъщи (макар наистина да ме влече). Просто живея като по-голям. А много хора ще потвърдят, че на акъл възрастта ми е примерно… 17 (макар аз лично да намирам числото зави??ено). Факт е, че трудно вече намирам общ език в връстниците си… ?? даже не само с тях…

Миленска и Антонио се ожениха, ??ван и Мария – също, Кунчев и той се бракува… Христина и тя има подобни планове, а от Вики съм искрено изненадан… Някак никак не се вписвам тия картинки. ??злизахме вчера с моя (вече бив??) колега Вичо и се отбихме до (още по-бив??ия ни колега) Тодор. Верно, че и той завъди семейство. Пла??а се направо. К’во правят хората… а мен все още вятър ме вее на бял кон. Готиното бе??е, че човекът си е взел за 300 лв. един брой 40-годи??на Шкода. Когато акустирахме пред гаража му, тунингът явно вече бе??е започнал – през отворения капак се подаваха някакви електроники, а предстое??е да се монтират още. За целта до гаража бе??е опъната жица с връзка към ??нтернет и съответно лаптоп за дирене на информация при нужда… Ето с такива неща се занимават хората…

Ходи ми се на студентско парти. Чакам да се постопли времето и партитата да излязат по градинките. Дали да не запи??а направо второ вис??е ? Вичо ме светна, че официално казармата можела да се откупи за ~1700 лв., но нямам представа дали това е вярно, нито как може да се провери…

Кривинка ми е нещо, деа…

Comments

14 Responses to “Старческо”
 1. Валери, много ми се иска??е в този момент да ти кажа: “ех, на леля момчето…”, ама напоследък ми правят забележка да не говоря така, щото все едно си прося нещо ;-)
  Ама нека поне да ти споделя собствения си опит по въпроса – когато празнувах 25-ия си рожден ден, се чувствах абсолютна баби??кера – около мен тогава едни приятелчета с 2-3 години по-малки и аз направо се бях фрустрирала за възрастта си, ама като гледам то и по-зле може да бъде /в едни отно??ения, в други – може и по-добре/, така че успокой се, има какво още да види?? – хубаво разбира се :-)
  Айде, и Честит Рожден Ден и голям да порастне?? /на години имам предвид, нали така се казва/ :-)

 2. Хех.. май съм оставил погре??но впечатление тук – рожденият ми ден е на 8ми октомври (всъщност 7ми, но по документи е тъй…). Просто едни повеи от мисли напоследък такива…

 3. martin says

  ?? аз съм на 23, чета от време на време тук, и понякога виждам своите мисли …
  Ти откри ли какво иска?? от живота и защо живее???

 4. @martin: Честно казано – не. Всъщност даже не си блъскам главата в това. Опитът показва, че какво искам от живота и какво ми се дава са две съвсем различни неща. А защо живея и тези неща от типа на “смисъла на живота” мисля, че ще ги разбера в края… и въобще имало ли е смисъл. Вярвам, че по принцип човек получава това, което си заслужава. Може би толкова съм заслужил… :)

 5. А може би си получил достатъчно, но не може?? да го оцени???

  ??звинявам се, че ще цитирам една позната, защото звучи грозно, ама от време на време действа – та тя когато някой около нея се заоплаква от нещо, казва: “трябва по-често да ходи?? по болници или по гробищата, за да може?? да оцени?? какво има??…”

  ??звинявай, че ти го казвам, ама като се сетя и аз как бях на 23 години, хем не знае?? какво иска??, хем се сърди??, че не го получава??…
  Ти чел ли си “Ду??и в окови” на Съмърсет Моъм?

 6. zImage says

  What’s your purpose in life? (http://imdb.com/title/tt0430651/)

 7. Я стига мрънка… ?? моите съученице се изпожениха, а аз даже не се замислям по въпроса – хубаво е да си ерген :) Да не говорим, че живея с desync, дето се е женил два пъти и не е много по-голям от мене… :)

 8. Shut up, old man :-) We’re all gonna die one day.

 9. @Таня: Не съм я цел. Но остава записано в “TO DO”-то за момента, в който приключа със сега??ните четива. :) Мерси !

  @zImage: Саундс найс. Остава да го издиря…

  @kay, maniax: Простаци ! :) Кой ме събра с вас ?! :)

 10. Ако вярвах в тия работи, щях да отговоря съдба… ама всъщност не знам. Предполагам простотията? :-) Не се психирай толкова, време има. Що не дойде?? на гости за малко, тъкмо ще им избяга?? на военните за известно време :-)

 11. Хах всички се чустват изгубеи или поне не на място понякога.Мен ( не че има значение) но примерно местожителството ми е в процес на издирване. НО интересното е, че понякога е по-важно вътре??ния ти свят да е богат, а дали поведението ти е било достатъчно диво, че да се отразява ду??евното ти изживяване…

 12. Аз пък съм си много добре в Универстиета. Почти никой колега/колежка, по-млад/а от 30 години, не се жени, тъй че се чувствам комфортно неженен на 25 :)

 13. @ицаци: Вече сме те оженили. Сигурно заради това. :-P

 14. @Vi: Проблемът е, че мислите ми не съответстват на поведението ми в общия случай. Успокояващото е, че така бих бил много по-непоносим… :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: