Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
February 22nd, 2006 by Valery Dachev

* прозяф *

Нещо стана. Събудих се в около 5. Въртях се, правих, струвах, третоооо, петоооо…. никакъв ??анс да заспя пак. ASP.NET код ми се върте??е в главата. Чай, филийки с риба тон, Coldrex, Worms World Party… Ка??лям като болен от туберколоза, потя се.. има ми нещо, но не и температура. Т.е. температура си имам, всичко си има, но не е тази високата, ами тази по-ниската… ?? въобще напоследък съм такъв един отпаднал, мързеливо ми е, не ми се яде…

Whatever… набързо да нахвърлям случващото се напоследък, че отдавна не съм се отчитал. Ходих до Люлин наскоро. Паднах си една, ама… чак в Люлин. Далече ми е, за да ходя да и се радвам. Но може да се каже, че е нещо като любов от пръв поглед (макар да не като да няма??е и други, на които си струва??е да се хвърли око). Малко е малка, като за мен, но… аз и без това си падам по малки. ?? все пак мисля, че ще се задоволя само с… 6 октави. Yamaha-та е готина – с pitch band, USB, MIDI, ритми, интрументи, тинтири-минтири… Ауе хубаво синтезаторче за нищо пари – 750лв.. Проблемът е там, че, освен тях, трябва да намеря още 500 за TFT, че да мога да си сложа синтезатора на бюрото. Всъщност, пак там си намерих такъв. Гадно място е това Технополис. А още на входа те зарибяват с JetCredit, за да не се радва?? на техниката само там.

В събота бяхме нагости на Тони и Стери. Ядохме мекички – много важещи. Евалата на Тони за това. Веско твърди, че ги прави по-добре. Сега ги надъхваме да се състезават, че да намажем мекички и от двамата. Няма да е зле и аз да се науча да готвя нещо. Едно пиле??ко бон-филе чака в мразилника (ЗиЛ) да пукнат всякакви птичи вируси по него, а аз да разбера какво да правя с него… Отплеснах се. ??грахме белот. До 01:30 сред нощ. Хубаво, че живеем на няма и 50м.. Оставихме Стери с ококорени очи – като кадърен картоиграч, оплитахме всяка негова мисъл за логика в играта. Просто с Драо сме много зле и нямаме стратегия. ?? все пак от четири игри ги бихме в две, като и в двете излязохме с над 200 точки. Евалата и на нас !

Оня ден подписах нова длъжностна характеристика. Още не съм направил diff със старата. ?? все пак това е добър знак (надявам се). Пред приключване съм с големия проект за Отворено общество (макар че вчера ситуацията доста се поспече). За капак подхванах и още един PHP проект вкъщи за някаква система за депозити. Цял сайт. Отделно, хващам се и с друг, но на ASP.NET за по-дълъг период. Работата там ще е много, но основно техническа. Някаква програмка на Delphi ще се пренаписва. Някаква боза данни, някакви сметки.. бла бла. Надявам се скоро да се закрепя финансово. Btw, някой се е*ава с нас и вече за втори месец получаваме сметка за ток от над 50 лв., при положение че вкъщи работят само 3 компютъра и един хладилник. Още днес ще проверим къде е източника на проблема и май-май ще има разправии. ?? без това съм в някакво скандалджийско настроение, само си търся жертва.

Като стана въпрос за финансово положение, няколко ду??и се подиграват с търпението ми и тоя път няма да има про??ка. Човек бива да проявява разбиране, но… просто прекаляват. Ядосвам се, че продължавам да правя компромиси, когато не трябва. Тази черта е за ремонт…

Homo ludens. Пак се зарибих по Worms. Наизтеглил съм сума ISOта, пачове, простотии… зарибих и други. Отделно, кисна с ICQ5 вкъщи, за да дъня Billiard, Slide-a-lama (??риту скоро ще се откаже да играе с мен, усещам :-P) и Rock-Paper-Scissors. А преди малко забелязах, че имам и Descent, даже и за Linux. Язък, че имам толкова много работа за вър??ене. Всъщност не си падам много-много по игрите. Просто имам периоди, в които ме перват лудите и играя, докато пак ми писне. Следват две години застой… и после пак…

Какво е ? Сряда. ??ма толкова много време до петък… Уф…

Comments

14 Responses to “* прозяф *”
 1. За тока може би не те лъжат. Вкъщи работи един компютър по около 12-15 часа без хладилник и печка. 20 кинта ми е токът. 1 месец, когато не работе??е компът, токът бе??е около 7 лв. Т.е. компът за средно 12-15 часа работа дневно плюска около 13 лв. може?? да си направи?? сравнение с твоята ситуация и мисля, че излиза нормално. Бтв, каква е мощността на ма??ините – като знае?? приблизително колко часа наден са включени може?? да сметне?? сам консумацията и да види?? сумарната цена?

 2. лудница, ти си бил мн четен…
  а за игрите и аз съм така, ама трябва да почна да побеждавам малко ам?
  ириту, звучи изкривено… вчера за пореден път не питаха как се чете това -> upu, предположението бе??е сладкозвучно нещо като – ю-пи-ю хахаха… =)
  уф стига съм писала.

 3. @Вени: Всъщност.. като направих сметка сега… ??зглежда горе-долу реално. На??ият електромер не е свързан към часовник и електроенергията се отчита само на дневна тарифа. При 24h на денонощие работа и общо 0,5kW мощност на компютрите (с мониторите, макар че ги гасим), се получава около 60лв. (цената на тока е 0,174 лв./kWh).

  @upu: ами всъщност и аз не знам как се чете, но “упу” ме съмнява??е, пък и “ири” звучи сладко такова… за игрите, дам… трябва да почне??, но… чак толкова не губя концентрация :-P освен това съм голям заядливко като играя… :) а последно как се чете ? ю-пи-юююююю ? :)

 4. да те подхвана аз на червеи да види??.. ама ти се крие??…

 5. @Велин: Забравил съм да играя. ??наче претокахме тука Worms 4 Mayhem. Мноо е дива ! :) ??нак, като задобрея, обещавам да правим един спаринг ! :) А и на Драо мноо му се се е дигнало.. самочувствието. :-P

 6. тва 3д ли е, щото аз не съм по 3д-тата :-)
  на single – deathmatch какъв ранк имате ? :-)
  верно като се завърна в българя ще поиграем малко… на wwp примерно

 7. @Велин: Да, 3D е. Мноо е диво, ама… как се играе, не е реално просто. Свър??иха му ранговете. :-P Шегувам се. Още го играя.

 8. мне, на 2д-то плс.. там кажи ранк..

 9. Гадове, заради вас двамата играя worms всяка вечер.. и не ми остава време за чат!

 10. @Велин: Аз точно за Worms World Party говорих, но ме е срам да си призная какъв ми е рангът. ?? все пак… още съм General. Въобще не твърдя, че съм добър. Особено след като видяхме днес как играят в Wormnet.

  @wes: В чата да ти е проблемът. Аз работата си не мога да свър??а. ??наче драснах едно DVD с: Worms Armageddon, Worms World Party, Worms 3D, Worms Forts: Under Siege, и Worms 4: Mayhem… баси gaymer-ите станахме…

 11. естествено, си го драснал в още един екземпляр, на вербатим, и всички необходими, ъъъ, приставки към играта, зада се играе, didn’t you ?

  (баси нежния намек)

 12. @велин: съвсем не :) (баси грубия отговор). DVDта Verbatim неа ф на??ия скромен дом. Накупил съм си някакви EPRO и са валидни до изчерпване на количеството. ??нък са само ISOта, последни updates & cracks и последна версия на Daemon Tools. Щи го драснем, неа проблеми.

 13. Та кога каза, че ще ни идвате с Драо на гости с тия дискове? :)

 14. @ицаци: обърка се нещо май. :) чух, че вие ще идвате с лаптопи, кабили, пиини, йедини… и ??ъ си прайм едно буквално “world party” :-P

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: