Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
February 4th, 2006 by Valery Dachev

Два дни

Два различни дни. Някои казват, че съм имам дар слово…

(в тоя момент Велин звънна да се видим и ‘ойдоха два часа в Дивака)

… та способнотта ми да разказвам (макар и доста объркано) преживелиците си тоя път няма да направи толкова добро впечатление. Твърде необичайно и все още неподредено. Противно на плановете ми, посрещнах Гергана на гарата рано-рано сутринта още преди работно време… и така се почна. Бях тръгнал влизам отново в debugging mode, но се мразя приказлив… и респективно огромните си и досадни писания. Така че само нещата, които ме впечатлиха…

Хората… само с част от които се познавам и то от двете си пътувания до Добрич преди около 3 години. Помнят ме и като че ли ми се радват. От тази бройка изключвам Радо, подвизите ми с който са небезизвестни (та направо известни). Новите, с които се запознах в квартирата на Радо и Гроздев също ме изтраяха и ме приеха за свой. Особено ме израдва например това, че Лунгов помнеше, че не пуша (поне в онзи период). Въпреки това силно се различавам от цялата компания и даже бих казал, че изпъквам, но с какво не смея да твърдя. :)

Купончето… снощи. Не бях присъствал на такова нещо: бяхме се сбрали отново във въпросната квартира, слушахме някакъв индъстръл (или нещо, на което май-май така му се викаше, не разбирам). Започват да се сбират народ и се трупат все нови и нови имена за запомняне. Влизат два екземпляра с огромни кашони и чанти. На току-що разчистеното бюро се разполагат два грамофона, един миксер (и това май така се зове, бос съм в областта, признавам си). Включва се червена лампа. Разни кабели търсят правилното си място, а други намират ново, за да започнат някакви циклажи, които при други обстоятелства ми действат изнервящо. Но в случая даже се разбих, макар и не особено видимо. Сигурно заради влошената ми вече кашлица, подкрепена от солидно количество цигарен дим. Въпреки това леко се поклащах, макар да ми се искаше да потанцувам. Говориха се глупости, шегички, щуротии… По стечение на обстоятелствата обаче постепенно станахме без DJ зад пулта и кабелът от уредбата се прехвърли на mp3 player. Междувременно дойдоха още хорица (с които така и не се запознах), напук на отиващите си, а отнякъде порастна прилично количество коз – колкото да има за всеки… за една седмица напред. Въпреки, че бях въздържател цяла вечер, беше ми забавна обстановката в стаята превърната в малка манифактура. Смяхме се много. А когато не се смяхме, дивяхме. И така до към 3.

Добрич… е страшно малък град. Несметно е количеството хора, които познавам от там, а графът на връзките между тях заприличва на драсканица. Освен това повечето от там ме радват, въпреки твърде голямата си близост до Варна към която изпитвам известна (с няколко изброими изключения) антипатия. Запознах се и с много качествени човеци от Ямбол и дружно заявихме, че “Ямбоооул е градЪ! Ямбооооул е стилЪ!” (в духа на моя местен патриотизъм… все пак имам сериозна Ямболска жилка). А Радо или го нямаше, или спеше. Което е добре, защото щях да съм или пребит, или напит… или и двете.

Жорето… не е загубила и грам от чара си, а в частност от заразителната си усмивка. Нито пък от несериозността си, с която вече започвам да свиквам… и по-добре. :) Ще накарам Гроздев да я ступа. Или някоя по-бойна от нея девойка, че е неприлично момче да бие момиче. :-P

Sin City… покрай което минавах с таксито и двете вечери, е най-голямата чалгаджийница в София. Липсва му паркинг за каручки само. Затова турбо-селяците спират почти на трамвайната линия. Отделно, авторите на комикса сигурно биха се застреляли, ако видят що за нещо е кръстено със същото име.

Strepsils смуче… и помага… но временно. И Analgin помага.. и то временно. Oralgin… още не съм пробвал. Coldrex лъже. Чайче is its mother (демек “Чайче му е майката”).

Да лягам вече, че.. много впечатления… :)

P.S. Близо килограм спагети на едно ядене. Чилдрън, ду нот ду дис алоун ат хоум. Ит’с вери денджъръс. Имам по-малко шкембе от Гроздев и Жорето. Дей ду дис ат хоум. :)

Comments

2 Responses to “Два дни”
  1. Fervex пробвал ли си? Ако Coldrex не действа, той може би ще помогне.

  2. Проблемът ми е, че се излекувам, но не знам от кое точно. Нещо като вечното ми неразличаване на Аналгин и Аспирин. Не знам от кое ми минава главата, защото винаги ги пия заедно. :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: