Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
January 17th, 2006 by Valery Dachev

Finito

Пи??а това покрай думите на Добрев по отно??ение на Студентската мрежа

Не знам с какви думи да опи??а разочарованието си от студентите, за които явно българският бе??е неподходящ език за обяснение на целите и идеите, с които градихме тази мрежа. Тъжно е някак, че българското (пък може би и не само българското) съзнание не може да приеме факта, че някой прави нещо просто от ентусиазъм. А този ентусиазъм по никакъв начин не го задължава. Той трябва да се насърчава. ?? вместо да бъде подкрепен, на??ият ентусиазъм се “радва??е” на упреци и обиди, вместо на помощ и подкрепа. Съжелявам за това, че едно от нещата, които изпитах напускайки Студентски град, бе??е облекчение, че няма да ми се налага да се занимавам с прищевките на неблагодарна и явно малоумна сган. Щастлив ме направиха онези другите, които ни благодариха и които оценяваха и зачитаха времето и труда, които съм влогахме в тяхното благо. Така и не разбраха, че ние вър??ихме тяхната работа. Защото Устава, под който се подписалваха, но рядко си правеха труда да прочетат (а още по малко – да разберат), ги задължава??е да дават своето за тази организация. А те даже за себе си не работеха.

“КомунизмЪ свър??и” (© Добрев), когато ентусиазмът ни се превърна в задължение, а наивността ни – в разочарование. Ние си останахме си банда утописти, а след нас и потоп. Finito !

P.S. Утре сигурно ще се проведе едно от последните събрания на Управителния Съвет, а по нататък – Общо събрание за разпускане на организацията. На спечелилите – честито !

Comments

2 Responses to “Finito”
  1. В този ред на тъжни мисли и аз се избложих :(

  2. За съжаление, трябва да споделя разочарованието ти… Днес ще поливаме кончината на мрежата…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: