Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
January 11th, 2006 by Valery Dachev

Mantra: Update

От известно време насам машината изнасяща този блог (а и доста други услуги) търпи странни проблеми с натоварването. Оптимизацията на всевъзможния инсталиран софтуер не помогна особено (макар че eAccelerator постигна доста за времето, в което работеше). Явно проблемът не беше софтуерен. Оказа се, че горката машинка месеци наред работи без работещ вентилатор на процесора и добре напрашен такъв на захранването. Нещата станаха нетърпими, след като се наложи да разкарам eAccelerator. Още повече че не знаех до кога горкият процесор (Intel(R) Pentium(R) 4 @ 1.80GHz) ще издържи. Вчера вечерта аварийно купих нов вентилатор (макар да не беше това, което исках) и тази сутрин се засилих към Online.BG да го монтирам. Учудващо не открих пастата между радиатора на процесора. Това, което беше останало от нея, беше тънък безцветен слой върху радиатора. Последният просто гореше. Странно въобще как е държала машината. За съжаление, към този момент не бях компилирал поддръжката за сензори в ядрото и нямаше как да проверя температурата по време на работа, но не мисля, че бих се намърдал там. Старият охладител беше на Intel (и с малки букви отдолу – Sanyo) и не разбирам причината за отказа му. Предстои му ремонт for future use.

Междувременно смених и ядрото. Красота е това с последния софтуер (когато въобще работи):

  • linux – 2.6.15
  • apache – 2.0.55
  • PHP – 5.1.1
  • MySQL – 5.0.16

Днес ще се занимавам с писането на конвертор от Qmail към Postfix. Живот и здраве – довечера ще има такъв… или поне някакъв, който да покрива нуждите ми.

Comments

One Response to “Mantra: Update”
  1. […] Баси… Как да не му се израдва човек ? Започна с ранно ставане и занасяне до офиса на Online.BG, където продължи с неочаквано безпроблемен хардуерен upgrade. Всичко мина по мед и масло, та даже ядрото смених. Последва качване на 120 та чак до Физическия Fuckултет на СУ. Работното време на учебния отдел е странно – от 10:00 до 12:00 и от 14:00 до 15:00. За съжаление секретарката била в (е)Ректората и се появи чак около 11:30. Междувременно навъртях цифра (с ударение на “а”) телефони, за да се похваля с това, което съм свършил. Чакането си струваше – вече си имам уверение, с което мога да уверя военните, че единственото място, за което могат да ме хванат преди Юли, въобще не е в тия документи. Много яко ! Прибрах се вкъщи да пиша конвертор от Vpopmail към Postfix. шма чупки в Postfix, които не знам все още как стават и трябва да разпитам. Пробвах с Google, но не стана. За сметка на това разбрах как да правя поддръжка на roaming users. По-късно ходихме на сладкарница с Мимс, където си бъбрихме страшно дълго, и и дадох няколко диска с филми, които да гледа, като се прибере в Турция. Драо ми показа, че Ямбооууул наистине е градА. Малко по-късно разбрах, че Николай Баровски е обявен за невинен. Случиха се и камара други показателни неща… […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: