Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
December 31st, 2005 by Valery Dachev

Елементарна логика

Най-лошите неща се случват неочаквано бързо, най-хубавите искат време, а невъзможните не се случват никога. Колко време е необходимо, за да направиш разликата между добро и зло? И колко време е необходимо, за да осъзнаеш, че нещо хубаво е невъзможно?

Comments

4 Responses to “Елементарна логика”
 1. Невъзможни неща (почти) няма. Честита Нова година и ти пожелавам през нея да се убеди?? в това.

 2. Невъзможните по дефиниция отнемат безкрайно дълго време, били те и също толкова бекрайно теоритични. :) Една година дали е достатъчна да се убедя в несъществуването на невъзможното ? :)

 3. Таня says

  ЧНГ :-)

  Ако толкова иска?? да се убеди?? в това и го иска?? и очаква?? – много вериятно е точно така да се получи.
  Според филисофията, която ме е споходила напоследък, ключът от бараката е именно в трика, че всички неща същестуват едновременно във всякакви свои форми и са еднакво не/възможни, а от качествата, настройките и избора на отделния човек зависи какви ще станат те за него самия.
  Ние толкова малко знаем за себе си и вселената, че си е чисто самохвалство да твърдим, че това е такова, а онова – онакова.

  Аз сама за себе си още не съм съвсем убедена в това, но много ми се струва, че е вярно.
  Все още си мисля за онзи момент, който ме накара да видя не??ата по този начин. Той скоро бе??е, ти знае??.
  Много често ми се струва, че нещата са толкова простички и ние сме тези, които сме ги усложнили до безобразие и че някой непрекъснато се бъзика с на??ето вземане насериозно, поднасяйки ни едни такива гаврички и ??егички…, в които не винаги виждаме сме??ното…

 4. Хех.. звучи малко стил “Хрониките на Амбър”, в които съществуват много светове между Амбър и Царството на Хаоса. Всички те съществуват паралелно и всеки от тях е модификация на останалите… сенки – отражение на истинския свят – Амбър. Принцовете на Амбър пък имат способността да преминават между сенките… :)

  Ще ми се да можех и аз така. ??наче си права за това (или пряко следствие е), че светът е на първо място такъв, какъвто човек го приема. Но понякога нещата са такива, че не оставят избор на възприятията.

  ?? все пак… за мен новата година още не е започнала. Надявам се старата да свър??и по-скоро. :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: