Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
December 28th, 2005 by Valery Dachev

WordPress 2.0

Някак тихичко и кротичко излезе WordPress 2.0. Не се вижда новина, нищо… Само за някакъв Release Candidate. Оказва се обаче, че новата версия е достъпна за теглене от сайта (който междудругото е с нови дрешки). Всъщност за събитието научих от блога на Йовко. Та… от час насам и аз съм с новата версия.

Какво ново иначе ? Първото, което бие на очи, е новата администрация, която направо ме къдри допълнително (същата е и при WordPressµ). Другата голяма благинка за регистриралите се в WordPress.com и придобили API key е разширението Akismet, на което разчитам да ме спаси от нечовешкия напоследък trackback spam, а и обикновения коментарен spam. Благодарение на точно на това разширение разкарах дразнещата картинка за публикуване на коментари. Забелязва се и някакъв plug-in за архивиране на базата данни. Остава за дооглеждане, но продължавам много да му се радвам…

P.S. Междудругото, наблюдават се чести преливания на код от WordPress към WordPressµ, та смятам скоро да обновя и без това бъгавата платформа на bgIT.Net.

P.P.S. Алказалтцер може да е манна небесна… :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: