Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
December 11th, 2005 by Valery Dachev

Журналистическа порнография

Не искам да преразказвам. Знам само, че преди седмица Драго дойде и ми изсипа, че НСБОП били разбили педофилска мрежа. Появяват се връзки с новини с противоречива информация, от която единственото ясно нещо е, че са прибрани някакви хора, някакъв free hosting server в някакъв доставчик и няколко ду??и от доставчика. Към края на деня се установява, че прибраните (не)човеци са два броя, доставчикът е Online.BG (където междудругото се помещава тази ма??ина, станала мълчалив свидетел на случващото се), а прибраните люде от доставчика са четири на брой. Поне трима от тях са лични познати. Трима администратори и един мениджър – в общи линии наличния към момента персонал. От потърпев??ите (правнилно се изразих – потърпев??ите!) ни вест, ни кост в продължение на седмица. Арестувани с мярка "задържане под стража" за нару??аване закона за авторското право.

Възмутен съм от НСБОП, защото са позволили да изтече следствена информация. Възмутен съм и от неадекватния съдебен състав определил мярката "задържане под стража". Възмутен съм най-вече от българските медии, задето успяха да раздухат и до самозабрава да скандализират събитието; задето изкривиха думите и фактите и задето си позволяха да мислят (което, опитът показва, не им се отдава много). Най-далече стигна електронното издание на Стандарт. Някакъв си дрисък на име Димитър ??лиев си позволява да заблуждава народа с нескопосаните си познания, непроверените факти, долните си лъжи и най-вече с малоумната си гледна точка. Към повечето подобни медии, чувам, са заведени дела. Нека им…

??стината е, че не ми е толкова за липсата на всякаква етика и елементарна компютърна грамотност в коментиращите медии. Яд ме е на това, че четирима ду??и ще бъдат белязани от бремето на приписаните им грехове. "Като кажат, че сестра ти е курва, иди обяснявай, че няма?? сестра."

??нформация по въпроса може да се намери:

Дезинформация пък може да бъде открита на: 

Опровержения:

  • не са открити. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: