Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
November 12th, 2005 by Valery Dachev

Малко ред

От сутринта съм се хванал да преправям малко неща, които не ми харесваха, а чакат да бъдат направени. Може би е някаква проява на перфекционизъм, но… Първо бяха промени във визуализацията на българските блогове. Направих изхода gzip-нат, така че да намаля трафика (с близо 90% според тестовете). Започнах да добавям и функционалността за потребителите, но не знам кога ще стане. Днес се занимавах с козметични промени – наслагах иконки. Надявам се Па??ов най-накрая да ми направи дизайна, че да заприлича на нещо. Кrae ми похдвърли идеята да въведа сортиране по дата на последната публикация в блога.. направих го и стана добре. Махнах глупавите колонки и в момента е някак… четимо. Трябва скоро да се свържа с екипите на Sladur.com и BgLog, за да видим дали мога автомагично да изкарвам списъка с блоговете там… даже не знам дали ще се навият.

Занимах се малко и със сайта си. Нищо ново… просто промених местоположенията на много места, така че да са по-кратки адресите, които раздавам. Разкарах и остарели функционалности от преди??ния къде-къде по-неорганизиран сайт. Сега съм спокоен, че там нямам кой-знае какво да пипам.

Междувременно направихме и едни кафета с Драо и ??лиян. Обсъдихме неща от работата, както и планове за IRC мрежата. Драо май се е зарибил по идеята да напи??е web chat на .NET, а на мен ми се иска да пренапи??а този на dzver, като го направя на PHP с импровизиран socket server. Много ще ме намразят, защото ще е refresh chat. Но пък ще е значително по-лек… ако въобще ми остане време да го реализирам.

Започнал съм да карам много по-спокойно… и малко по-екстремно. Усещам как ??е направя някой гаф скоро… А ! Междудругото, взех си книжката… Вече нищо не може да ме спре ! :-D 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: