Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
October 14th, 2005 by Valery Dachev

Mindlog

Можем ли да вървим против природата си? А коя е природата ни? Вървим ли? И накъде? Вървим. Вярата ни води напред. Вярата в какво? Вярваме, че не вярваме в нищо. Поне това е сигурно. Докато не се разколебаем…

Не! Любовта ни води. Обичаме… да мразим. Не, ние не мразим. Защото не знаем как се… обича. Любовта ни издига до нови висини. За да паднем от по-високо. Решихме да останем долу.

Не ни е страх. От нищо. Минахме през ада. И Адът мина през нас.

Губим спечеленото. Губим посоката. Губим вдъхновение. Губим правия път. Цял куп неща загубихме. После и тях затрихме някъде.

Държим да ни държите. Вие най-добре знате къде. Щото ние не държим на нищо. Държахме на себе си, ама ни писна да се вземаме в ръце.

Харесваме се. Много. Обаче сме свалили всички огледала. Страхуваме се от това, което виждаме в тях. Спечелихме. Заприличахме на нищо. По-добре. Поне приличаме на нещо. Трябваше ни доста старание. Ама и вие помогнахте.

Междудругото, ако някой ми намери сърцето, да си го задържи. Не е изпаднало случайно.

Някой ни обича. Иначе нямаше да се ебава с нас. И как само го прави. Юнак! Тъкмо бяхме боядисали дъгата черно-черна и той ни я поставя разноцветна тук, пред нас. Няма да посегнем. Вече го знаем този номер.

Вървим напред. Даже тичаме. Важното е да вървиш. Така не остава време да спреш, за да чуеш овациите. Може да се окаже, че няма овации…

Води ни Надеждата. Надеждата, че някой ден пак ще обичаме и ще вярваме.

А, както се знае, Надеждата е сляпа…

Не. Любовта беше сляпа.

Нищо де, ние обичаме да се надяваме. Рядко. Само преди сън.

И Справедливостта е сляпа.

Справедливост не същестува, не съществувам даже Аз.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: