Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
September 16th, 2005 by Valery Dachev

Д’брьеее…

Мина първият учебен ден за учениците. Някои тъгуват (едни – защото лятото, други – защото им е последен), а други се радват, че се отърват от еднообразното си лято. Странна работа. Тази година не видях ваканция и ми е безразлично.

Откъм работа – отново празен ден. Сирма търсили PHP програмисти. Ша??наха ме, честно. Мислих, че не се занимават с такива работи. ??наче на работа съм в stand-by период. ??мам даже нареждане да не комуникирам с клиентите. :)

Порових за малко PHP неща, основно покрай изскочили проблемчета с be007. Оказва се, че понякога произволни генерираните низове не са толкова произволно генерирани при множество конкурентни заявки. Оправих положението. Накарах и функцията, която прави redirect, да праща експлицитно 301 header. От това си "изпратиха" и други мои проекти имащи същата основа. Правих и други козметични промени: вече си има flash за прослу??ване на демонстрационните версии на музиката. Тук-таме някоя табличка да се оправи.. и такам. ??ма и дребни бъгчета, които се коренят във факта, че първоначално не се очакваха толкова много продукти. Слага Богу, те са в администрацията и там явно ще играе дебел javascript, който явно обаче ще почака.

Оказа се, че има проблеми с някои от знаците в RSS feed-овете, които системата с извадките генерира. Хубавото е, че така или иначе част от не са публични (или по-скоро никой не знае връзките). Междувременно изрових и около още 70 блога, с което общият им брой надхвърли 400. А има и още за вкарване от BgLOG.net и от "все още не популярната за България услуга" на Sladur.com (всъщност подкаран един бъгав pLog). Като стана въпрос, наби ми се на очи и проектът BlogHub базиран върху (доколкото виждам) WordPress Multiuser. ??деята отдавна ми се ще да реализирам върху BgIT.net, но това ще е допълнителен стимул отново да вперя взор в напредъка на въпросният софтуер. Още се опитвам да разбера чий е този проект, за да бъдат усилията ни общи.

Предстои ми и малко работа по Artline Comics, но там нещата далече не са толкова сериозни. Всъщност, това е проект, който определено няма да включа в CVто си (което от своя страна като че ли иска да бъде пренаписано на HTML, вместо на DOC).

Баси, кихам. Наздраве ! Утре ми предстои малко странен ден, за който обаче не ми се говори предварително, а резултатите ще ги разбера може би към обяд, така че нека изчакам тогава, за да се похваля.

Comments

One Response to “Д’брьеее…”
  1. Незнам дали си гледал скоро в dir.bg. Там предлагат “Глог”… take a look;)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: