Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
September 14th, 2005 by Valery Dachev

Накуп

Оплаквах се до преди малко, че просто нищо интересно не се случва. Не е като да няма работа, но и тя не ми се нрави. Просто имам нужда от почивка – натоварването ми идва в повече. Малкото неща, които привличат вниманието ми, успяват да постигнат целта си за прекалено кратко време.

Първото от тях е появата на Zend Studio 5.0.0 beta. Придърпах си го. Първото, което направи впечатление беше, че номерът с подмяната на JRE не минава така, както ставаше това в Zend Studio 4.0.0. Поне интерфейсът не се подменя с новия мазен такъв, но нямах време да огледам внимателно защо. Набива се на очи и подобреното допълване на кода, подсказки изскачащи на различни места, за да съобщят по нещо любопитно (съществуването на условни точки на прекъсване – conditional breakpoints), възможността за свиване и разтягане на блокове от PHP и HTML кода (която лично за мен нещо не функционира като хората). За краткото време, което ми остана, не успях да разгледам така прокламираната поддръжка на Web Services и т.нар. PHP Resource Utility. Нямам и среда, в която да проверя интеграцията със Subversion (която надявам се е по-добре реализирана от тази със CVS), интеграцията с Internet Explorer (по разбираеми причини) и FTP по SSL. Иначе безспорно си струва подновяването на версията.

Google пак изтрепаха рибата с бета версия на техния Blog Search, та да взема и аз да ги избложа. Ще ми бъде адски полезен за откриване на опиталите се да се покрият блогъри. Предстои им демонстративно включване в списъка ми. :) Мисля съвсем скоро да натъпча там какво-що публично отчитащи се люде има в BgLOG.net. На дали ще получа съдействие от екипа на сайта де.

Още нещо, което ми направи впечатление, бе наистина страхотната идея окабеляването на блоковете на СУ да стане под формата на практически занятия за курса по “Мрежова сигурност” или отделен курс по “Локални мрежи” във Факултета по Математика и Информатика. За последния чувам че имаме подкрепа, а за студентите това ще означава нещо много важно – кредити !

Появи се из българските форуми и мълва, че днес се били събрали представители на НСБОП и фирмите с безплатни сървъри и решили, че мерките досега са неефективни и са решили да търсят други, като междувременно премахнат ограниченията в търсенето при използване на търсачките. Надписът на Data.bg се е махнал, но упорито твърдят, че обновяват базата си. Абсурд е да намеря и GIF.

Що се отнася до работата ми днес, успях най-накрая да вкарам целия каталог (или поне този, който ми бяха предоставили) на Orange в be007 и броят на продуктите нарастна до над 8600, което е завидно. Има обаче много неща за доизпипване.

Установих и, че по някаква причина всички emails, които изпращам с mail() фукцията на PHP от моята машина по някаква причина пристигат с изцяло base64 кодирано тяло, което ги превръща невъзможни за четене от каквато и да била пощенска програма. Всъщност не съм сигурен дали PHPто е виновникът, но смятам съвсем скоро да разбера…

… а още по-скоро – да си лягам.

Comments

2 Responses to “Накуп”
  1. Нема смисъл да “тъпче??” квото има в bglog.net, от няколко месеца се опитвам да го чета и досега не съм прочел едно интересно или полезно писание. Като гледам в последно време на първа страница се изживяват само някакви идиотщини под формата на разкази…

  2. Хех… то колко по-безсмислени неща има и из другите блогове… Някои от тях са зарязани. Но нали претендирам, че искам да направя списък на всички български блогове. Пък и… агрегатор (който всъщност си е готов и работи, но не е публичен заради лицензни проблеми).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: