Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
September 13th, 2005 by Valery Dachev

Тая София не е наред

Събудих се рано. Теглих си един душ и излязох с полу-мокра коса. Просто исках да дойда навреме за работа. Пеша до 7мо РПУ в 10ти блок на Студентски град. Опитах се да нахълтам на неправилното място. Някакъв служител:

- Какво имаше в портфейла ви ?
- Шофьорската книжка е най-важното. Малко пари още и разни хартийки е останалото.
- Личната ви карта там ли беше ?
- Не. Държа я на друго място.
- Къде установихте липсата ?
- Ами едва като пристигнах в офиса. Но на спирката на 280 тук още имах портфейл.
- Къде се намира офисът ви ?
- На Дондуков.
- Къде на Дондуков ?
- Между Операта и Министерски съвет.
- Отидете в 1во РПУ.

Добре де. Пристигнах в офиса със съвсем малко закъснение. Оказа се, че на сайта на МВР не намерих никакъв списък на РПУтата в града, камо ли телефоните им. Изрових такива на сайта на Столична община (фокус, който не мога да повторя). Щеше ми се да звънна и да питам дали наистина там трябва да отида, но всичките телефони даваха заето. Мамичката им полицейска ! Затътрих си пеша задника до другия край на Раковска, тъй като беше най-близо. От там какичка с телефон в ръка почти без да ме изслуша ме препрати към 1во РПУ в Слатина. Там пък чаках половин час, за да ми каже един иначе много разбран чичко, че щом е само шофьорска книжка, няма нужда да подавам жалба, ами направо да ходя в КАТ по местоживеене (Казанлък). Мерси много, драги куки ! Обичате ли си работата ? Да ? Вършете я тогава, мамка му ! Или я обичате, защото можете и да не я вършите. Все едно не служите на обществото, ами то – на вас. Загубих си половината от работния ден.

Интересни неща правят впечатление обаче по улиците днес. Покрай доста хора минах, но не успях да преброя даже тези от тях, които си говориха сами на глас. Качвам се в тролей точно на “сцената” (други му казват “колелото”), но се оказа, че представлението го изнася някой друг. Тънък почти електрически глас нареждаше отнякъде “Айде бе, Драго, мръдни малко ! Драго ще е, кой да е ? Идиот си, беееее…. Бутни го тоя… Педал си, беее…” Мислих си, че е шофьора, но се оказа седнало важно старче с дънки, каскет, малки сини очи и щръкнали уши. “Олигофрен си, бееее… Абе ти си пиян ! Светни зеленото, беее… ” Хората не обръщат внимание. Явно са свикнали. Странно..

Докато чаках пък в РПУто, започват да налазват около 5-6 циганки и половина (лапе от женски пол) и след тях върви полицай. Минават покрай друг полицай, който се усмихва и казва “Добре дошли !”, а те му отговарят с “Добре заварили.”. Полицаите си намигат. Окичват ти малко зад другата врата. А и те си знаят – явно са редовни клиенти.

Минах и покрай заложна къща “Титаник”… Изборът на име е страхотен…

Comments

3 Responses to “Тая София не е наред”
  1. Леле, накъде отива тоя свят…

  2. Разказваха ми за някакъв тип, който си направил експеримента да мине по Вито??ка по пижама. Накрая изкоментирал: “Не е странното в това, че има такива като мен, ами в това, че не правят впечатление на никого.”

    ??ма ли какво да се коментира въобще ? :)

  3. […] ам орисията да попадам на странни люде. То не бе??е недоволният дядка в тролея, то не бе пияното бабе край Каби […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: