Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
August 17th, 2005 by Valery Dachev

Пропагандна простотия

Linux Is Evil ?
Е, биваше ли по-голяма глупост ?! Добре, да речем, че статистиката е вярна. Терористите на дали ползват собствени сървъри, а някакви hosting услуги. Това, че доставчиците на такива услуги предпочитат Linux… вероятно имат своите основателни причини за това. Абстрахирам се от този факт. По-лошото е последният кадър, който твърди, че “Ако поддържате свободния софтуер, значи поддържате тероризма”. Те терористите и ток ползват, но никой не тръгва да плюе електричеството.

Още нещо: значи ли това, че, ако нямаше свободен софтуер, нямашше да има тероризъм ? Сигурно защото терористите (които се водят специалисти) никога не биха избрали нещо друго… и за това сигурно си има причини. :)

Comments

3 Responses to “Пропагандна простотия”
 1. Ами то точно това поведение може да те накара да стане?? терорист и да взриви?? една точно определена сграда в Редмънд! ?? после като ме питат защо толкова open source феновете мразили Майкрософт? Ами по главичката ли да ги милваме?

 2. Попитали Баба Меца дали ще има дренки напролет.
  – Ама разбира се че ще има, иска ли питане?
  – ?? как така толкова сигурно?
  – Е, поне ми се иска…

  Тази история напоследък се връзвва с всеки абсурдизъм.
  Точната дума. ?? глупава статистика, с извинение за Твърде Елементанрото определение, ала поне искрено.

  Ако ми кажат в лицето че подкрепяйки свободния софтуер подкрепям и тероризма бих го счел за сериозен повод да осъдя ответното лице като “посегателство над личността и свободата на мислене”.
  Звучи ми твърде директно – а Всеки Един Човек който аз познавам и поддържа тази тема по никакъв начин досега не е показал пристрастията си към тероризма и терористичните организации.

  Маркетинга подбива твърде “горещи” теми. Не е нормално да правим изкуство от произ??ествието и пропаганда от фанатизма…

 3. Това е много старо (много, много… повече от месец), а и честно казано не ми прилича на реклама на МС. По-скоро някой си е направил ??ега, а някой друг му се е вързал сериозно :) Поне на сайта на VeriTest няма нищо, свързано с Линукс, терористи или подобни.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: