Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
August 6th, 2005 by Valery Dachev

Напук

Като ми тръгне така… много мразим ! Нещо все не върви както трябва тия дни. Реших да се прибирам в Казанлък, но някой горе тръгна да прави напук: напук на желанието ми да се прибера с фирмена кола, като просто не се намери място в такава; напък на старанието ми да приключа работата си до 13:00, като се блъсках до 14:30; напук на желанието ми да стигна навреме в Студентски град, като уреди катастрофа в моята посока на Цариградско; напук на желанието ми все пак да се докопам до влака с такси, като просто наводни гарите и спря влаковете; напук на варианта с пътуването с автобуса в 17:30, като просто инструктира фирмата да не си вдигат телефона…

Е, в крайна сметка пътувах тази сутрин с убит малък автобус в компанията на Камето, брат и и още камара пътници (между които редица правостоящи). Минахме покрай бедстващи райони – не предполагах, че от толкова на вид безобидни дъждове може да се стигне до такива наводнения. Подочух даже, че магистралата е била затворена, но това е станало в последствие. Шофьорът пък реши в тоя порой заради един човек да направи обход през Хисаря (което се оказа много приятно китно селище), което направи пътуването 4 часа.

Все пак пристигнахме. Планът да прекараме следобеда на кафе в Стара Загора пък бе осуетен от късното прибиране на баща ми, от желанието на майка ми да отидат по магазините и за капак от наводнението на село, в което баща ми замина да помага. Все пак кафетата ги направихме на центъра в Казанлък. Към тях се присъедини и Лалев. Даже се повозихме в Mazda-та му – вози мазно. :)

Вкъщи пък започнах да мъча наскоро връчената ми служебна Nokia 6100 и тази на сестра ми – Nokia 7200. Инфрачервеният порт правеше някаква мизерия като, ту ги разпознаваше, ту загубваше връзка. Интересно, че това не ставаше с телефона на майка ми – Panasonic x70. Грешките, които Nokia PC Suite 5.1 и 6.5 даваха бяха едни и същи, но доста разнообразни: “”Operation failed (error code: 80043208)”, “”IRSocket API” и тем подобни. Проблемът кажи-речи тривиално: скоростта на инфрачервения порт по подразбиране е максималната – 4Mbps. Решението – още повече: сваляне на скоростта до 38400bps. Всичко това отприщи невероятна мания по теглене на софтуер за малките машинки – J2ME приложения от GetJar. Кефят ме. Може някой ден да се опитам да понапиша и аз нещо – ще бъде чудесно попълнение в CVто ми. Даже си имам поддръжка на такива неща в NetBeans. Трябва да погледна дали има и симулатор на мобилно устройства. Но предвид, че Драо излиза в отпуск за една седмица и се очаква и едни .NET приложения ще ми кацнат на главата (наред с останалите 4 проекта), няма да е скоро. Ха ! Чудничко беше и да установя, че, след вчерашното инсталиране на ICQ 5 Lite на машината в офиса, от списъка ми с контакти липсват всичките ~350 души. Ще видим как ще се възстановява всичко това.

Та… да видим кое от приложенията още не съм дръпнал и/или инсталирал… :)

Comments

2 Responses to “Напук”
  1. Погледни от положителната страна – може??е да бъде и (много) по-зле, нали?! ;)

    ?? с наводненията, трябва да ти върви по вода, и то доста!

  2. Автобусът в 9:00 минава по принцип през Хисаря. Този неприятен факт установих и аз, когато се прибирах миналия път. Защо? Не знам, а и ??офьорът не бе??е особено ентусиазиран да обясни защо на една жена, която най-културно го попита, а той й се сопна, че вече цял месец минавали от там…

    Mobility пакета на NetBeans включва доста приличен емулатор, който обаче има един проблем – твърде стандартен е. А както е известно, никой не се придържа напълно към стандартите. Така че, по-добре да си изтегли?? съответните SDK-та от сайтовете на производителите. Siemens са много отворени в това отно??ение – срещу елементарна регистрация на техния сайт за разработчици получава?? тонове нужна и ненужна документация, софтуер и др. Само дето принципните схеми на телефона и сорса на фърмуеъра не ти дават :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: