Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
July 21st, 2005 by Valery Dachev

Студен душ

Учудващо не става въпрос за студения душ (то как ли па да е топъл, мамицата им), който взех тази сутрин, а за този, който ме заля вчерашната. Нервя се на факта, че съм адски наивен, че вярвам… и то на хора, на които се бях заканил да не го правя. Вярвам, че хората се променят… а все се оказва, че старата песен е изпята на нов глас. Пак съм в недоумение, пак не знам какво става, но със сигурност аз ще да съм виновен. Ще ми се да питам “Какво пак ?”, но даже това вече ми е неудобно. И ето пак гадната черта на психиката ми, заради която такива работи продължават да ме човъркат отвътре на всяко присещане. Ще ми се да задраскам тази черта. Ще мина с поредното “Майната му !”… до следващия размисъл. За капак на всичко се дразня на Надя, за която съм се превърнал в бюро “Справки”, но, ако трябва да се видим, не се сеща. Гррр… Твърде ли съм взискателен към хората край себе си ?

Денят обаче не беше от най-ползотворните. Може да се каже, че през цялото време борих FCKeditor, който се опитах да интегрирам в системата, която ще движи First Growth Direct (не регистрирам аз домейните). Това, което се опъваше и до последно, беше файловият browser. Идеята за направата му е чудесна, но е адски сложен за debug-ване, когато има проблемация. Порових из Интернет за PHP code obfuscators и скоро може да си избера някой. Разумее се използването на нещо такова, особено когато по hosting машините липсва eAccelerator loader.

Тази нощ заминавам към Казанлък, а в 8:30 трябва да съм във военния отдел… ако този влак не се превърне в поредния дерайлирал по подбалканската железница. Нямам идея защо ме викат и какво трябва да им казвам. Трябва да уредя някак въпроса с тия веднъж за винаги. Начините за това са публична тайна. След това може би ще се видя с 2-3 много ценни за мен човечета в Казанлък. Ако се справя с това в петък/събота, може би ще се прибера още в събота, за да мога в неделя да свърша малко работа по страничните си проекти (с които се позабавихме заради проблеми с комуникациите)… Денонощието отново е само 24 часа…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: