Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
June 28th, 2005 by Valery Dachev

Micro$$$oft Days

Отново си легнах в 6. Просто не можах да заспя, а компанийката ми за чат беше приятна. Бях прежалил семинара на Microsoft (или по-скоро подаръчетата от него), но Пашов ме събуди към 9. Имахме разговор за водене, а се беше донесъл до семинара. Така че хванах първото такси и се завлякох до там. Регистрацията мина успешно. Побъбрихме си за плановете ми още преди началото на семинара и заседнахме да слушаме откриването. Този път беше по-кратко и затова не толкова отегчително, колкото миналата година – Теодор Милев не говореше за компютрите с вграден GSM и GSMите с вграден компютър, не вадеше пишки с таблети и т.н. (които така или иначе не правят те :))… Озвучаването беше под всякаква критика – язък за чуждите лектори, когато въобще не се разбираха заради пукота от колоните. Наблегна се основно на Microsoft Visual Studio Team System и яденето. Простотията ни се изсипа с пълна мощ, когато обрахме половината обяд.. Но така е то, като правят семинара на края на месеца – пред заплата, когато програмистите стоят гладни. :) Не се бях наспал и едва се държах буден. Въпреки това пропуснах момента с кафето. Живнах едва когато видях какво ни чака вечерта на коктейла. И там демонстрирахме простотия: започнахме да си откачаме от балоните пълни с хелий, като моя го вързах за врата си. Microsoft се оказаха моя спътник тази вечер. Наков ме нарече “шпионин” ! И там се натъпкахме като прасета. Танцуваха от Celtic Rhythms – готинко беше, макар явно да им липсваха доста тренировки. Не че съм някакъв голям разбирач де… По едно време се появи Руши Видинлиев, но като че ли хората бяха по-въодушевени от девойките, които танцуваха край него… особено от едната, която без да иска разголи бюст за половин песен и даде повод на Наков и компания да подвикват “Петя, Петя, Петя !”, дори когато излизаха отново от Celtic Rhythms. :) За симулираната истерия край Круши да не говорим – лигата беше на ниво. Дечицаааааааа…. Та, издирват се снимки на таз Петя. :-P

Простотията не ни пусна и в 114. Бирата бе прилично допринесла за изливане на лиготията ни. Толкова глупости за единица време отдавна не бях ръсил. Developers, developers, developers… А балончето все още се носеше някъде над главата ми. Всъщност не го махнах и на Плиска (където някаква девойка на спирката ме гледаше супер странно), нито в 280, нито в Студентски град… :) Не ми и пукаше много… Драо се изниза към Бистрица, Гарфилд – към Младост… Абсолютно несериозно отношение към пиенето. Срамота !

Е, поне се наспах… :)

Comments

2 Responses to “Micro$$$oft Days”
  1. Че как няма да те гледа странно. Каква наглост…с М$ балонче на врата на Плиска с надпис ‘Linux sux!’. Как не ти е хвърлила един бой се чудя даже ;-)

  2. Айде, айде… ??цаци го бе??е надписал по тоя начин. Думичката “sux” веднага бе??е поправена на “rox”, а надписът “Microsoft дни” – артистично преправен на “Microsoft gnu Linux”… :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: