Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
June 18th, 2005 by Valery Dachev

Всемислие

Тъпичко. Пукнатините около дисплея на лаптопа не се признавали за гаранционен сервиз. Поне си спестих разкарването, като звъннах по телефона. И преди не бях впечатлен от Мултиелектроникс – сега разбирам защо. Самата машинка работеше ужасТно бавно и проблемно. Каченият (легален даже!) Windows XP Home Edition съвсем се беше обозил. В общи линии, това бе (и все още е) основната ми занимавка тази вечер – да се опитам да го постегна, без да преинсталирам. Проблемът даже си имаше име: AdWare.BetterInternet. Явно прекалено късно орязах администраторския достъп на родата до компютъра и тази гадюга го беше налазила. Отърването от нея се оказа по-трудно отколкото си мислих, особено с тази връзка. Windows Update, подновяване на Norton Anti-Virus дефинициите, сканиране на диска, изтриване на файловете (или поне тези, които е възможно да бъдат изтрити), пускане на почти работещият инструмент за изчистване и довършване на работата му в Safe Mode. Междувременно позачистих малко файлове, поподредих това-онова и машината горе-долу бива. Но се чудя още колко време ще издържи в хищните ръчички на нищо не разбиращата рода (а и пригласящите приходящи и изходящи съседи/познати), преди да се е съсипала тотално. И все пак… няколко загубени часа.

Сутринта хайманосвах. Основно. Нищо не направих. Даже не разчистих вкъщи (а имаше нужда след снощи… и дните преди това). И не ядох. По обяд някъде си стегнах багажа и потеглих към Централна гара. Имах среща с Мира долу. Беше с Габи – момчето е свястно, забавно и много влюбено. Чак ми е жал за него, но какво да се прави… Както отбелязах: “Всеки в собствената си кашата.”. И все пак ги гледам и си мисля: “Аз що не мога така ?!”. Този въпрос си задавах и при всяко споменаване на тази връзка. “Връзка” ли казах ? Това понятие при мен е някак… недефинирано (доколкото всяка дума се дефинира с нещо от реалността, а в моята реалност такава асоциация като че ли няма). Тръгнахме. Странно, че пътуването ми се стори дълго. Имах чувството, че даже само разглеждането на снимките на компютъра продължи около два часа, а бяха минали не повече от 40 мин.. Странно, че за трите години, в които се познаваме с Мира, тя никога не беше виждала роднините ми на снимка – даже сестра ми, бруталната разлика с която обичам да показвам. Поканих Мира да дойде нагости в Казанлък някой път. Не че има какво да се покаже толкова, но на дали ще и е безинтересно.

Лигавихме се, бъбрихме си за глупости, а и за сериозни неща. И като стана дума, днес осъзнах, че… 15 години след първия ми учебен ден аз повече няма да имам урок или лекция (освен ако не запиша магистратура, курс някакъв или нещо подобно). Толкова ! Няма ги и практикумите, които ме спираха (а и целия ми факултет) да си намеря читава работа, даже на половин работен ден. От там ми дойде мисълта, че може би е крайно време да поприключа с работата на свободна практика и да се хвана в някоя фирма. Ще ми липсва комфорта на собствения хладилник и леглото до компютъра ми, но ще подейства добре на концентрацията ми. Още повече, че от M-Tel, покрай клубната си програма за лоялни клиенти, са ми изпратили карта Transcard, за която само трябва да попълня едно заявление. А в графата за месторабота и средни месечни доходи наистина не знам какво да попълня. Аз бих бил луд да даря с кредитна карта човек с подобен проблем. Може би изхождат от мисълта, че щом съм лоялен клиент на M-Tel и си плащам редовно сметките (дори когато надвишат 100 лв.), ще бъда такъв и по отношение на договора си с Transcard. В това има някаква логика. Остава да видя дали ще я споделят, когато подам заявлението. Не виждам обаче защо ще ми изпратят и самата карта, ако има вероятност да не го приемат. Странно наистина…

Windows-ът май приключи с последните обновления. Хората пуснаха Service Pack 2 и пак има 40 Мб за теглене. Във всеки случай, трябва да се рестартира и да се спи. Лека…

Comments

5 Responses to “Всемислие”
  1. Credit cards are from the devil! Beware.

  2. Погледни http://www.yovko.net/?p=482 . Написаното там звучи страшно добре… и то от опит. :) Въпреки това: nothing’s perfect.

  3. Ne kazvam che ne sa polezno neshto. Prosto imai edno naum – ne harchi poveche, otkolkoto pechelish. Kato instrument za razplashtane sa chudesno neshto, no ne gi izpolzvai da jiveesh na zaem :)

  4. Mnnn kofti 4ovek da si pishesh taka li4nite ne6ta i VSEKi da ima dostap do tqh…YJASSSS :(

  5. @NbAss: Е, защо? Зависи…. на мен специално ми действа отпускащо. Иначе отговори на въпроса “Защо блогваш?” – колкото и блогърите. ;)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: