Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
June 5th, 2005 by Valery Dachev

Съботно (в Пловдив)

Уви, отново се събудих рано сутринта. Биологичният ми часовник не беше в синхрон с настроението, повъртях се и станах. Оправих си леглото и всичко наоколо. За награда от Таня (родителското тяло) получих кафе и вафлички, докато чакам Мимс и Ивето да станат. Времето до обед изкарахме щъкайки из апартамента, в чатене, в музика, телевизия и лафче.

Пловдив се оказа само на 20 мин. и 70 ст. път от Стамболийски :). Отдавна не бях стъпвал там (може би от март-април миналата година)… Прогресивно губя всякакъв ентусиазъм по този град. Айде, красиви жени под път и над път… но тоя под краката (в случая по централната пешеходна улица) бе разглобен, за да могат да сложат мраморни плочи (страшно глупава идея – искам да видя пируетите в кишаво време там). Освен това, нечовешка липса на дървета по голяма част от улиците, което превръща жегата в пещ, а на мен малко ми трябва да плувна. Спасяващо се оказа едно заведение за пица с климатик, а после и метъл/рок бирарийката Shadows, чието дворче беше скрито под развихряща се лоза. Преди това пък бяхме на кино. Sin City (2005) беше страхотен филм (soundtrack-ът беше железен със сигурност :)), макар че Мимс не беше особено въодушевена. Дължа го на грозния навик на Quentin Tarantino (в случая доста преизявил се като гост-режисьор) да бъде интересн и досаден едновременно. Иначе идеята с оплетената хронология винаги ми е харесвала.

По пътя наобратно вече бяхме изтощени. Това не попречи да по-късно минем през денонощен магазин и да заредим с бира. Седнахме в градинките до Флирт (май там седнахме :)) и си подпорквахме упорито побъбряйки за хората, самовнушението, предубеждението, заблудата, завистта… Преместихме се и по катерушките край читалището (където пребивавахме предната вечер). Нащракахме се едно хубаво с фотоапарата и се прибрахме. Преди да си легна, подхванах компютъра – нищо особено като конфигурация, но плачещ за преинсталация – Windows XP инсталирано върху FAT32 дял. Нямах възможност да преинсталирам, така че настроих виртуалната памет, спрях излишните услуги, зачистих и дефрагментирах диска. Ако ходя пак някой път, ще постегна машинката, обещал съм ! :). Благодарение на това обаче, легнах към 3…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: