Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
May 25th, 2005 by Valery Dachev

Зоо

Май се понаспах. Въпреки това прозявката и протягането ми като че ли започват да стават хронични :). Работа не липсва, но гледам да не се претоварвам. ??ли по скоро да не се натоварвам. Даже въобще да не се натоварвам.

По тоя повод изкарах деня в ??ляене – нещо, което с Джани отдавна бяхме запланирали, макар и без да е било нещо конкретно. В общи линии на момента ре??ихме, че ще идем до Софийския зоопарк. Цяла срамота си бе??е, че за толкова време в София, не съм посетил най-голямата зоологическа градина на Балканския полуостров, при все че ми е на две крачки разстояние от Студентски град. Лично аз обаче наистина не очаквах чак такова разнообразие, особено що се отнася до всякакви влечуги, птици и риби. Нелепите чупки и физиономии, които правят маймуните, както и човекоподобните им жестове (като “че??а си топките” и “претърсвам другарчето за въ??ки”) действат адски разлигавящо :). За съжаление, дъждът ни хвана доста неподготвени, но успяхме да огледаме сигурно повече от половината животни. Друг е въпросът, че на спирката вече приличахме на излезли от някой от аквариумите в зоопарка :).

Всеизвестно е, че на зоологическата градина в последните години не и достигат средства за издръжка на животните. Радващо е, че не малка част от тях за “осиновени” от различни фирми и лица. Бие също на очи, е, че някои от тези организации са всъщност училища (където финанси също не достигат). Евала за това. Пък и ако други (било то и някоя “световно неизвестна” за мен поп-фолк певица) си правят реклама по тоя начин, ло??о съвсем няма.

Та…. останалата част от времето прекарахме в билярд и дартс в Sofia Land, както и на Counter-Strike в някакво клубче в Гео Милев. Последното играхме с някакви хлапетийчета, като доживях някакво момченце на сигурно 9-10 годинки (освен другите изцепки в рамките на самата игра) да изръси “Довиждане, слядурчета!”. Тия дни Robert Plant ли не бях, на Стоян Михалев ли не ме оприличиха, ся и “слядурче” станах… Накъде сме тръгнали, къде отиваме… :-P

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: