Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
May 13th, 2005 by Valery Dachev

Петък 13ти

Около днешния ден суеверия валяло. Едно особено странно суеверие например е, че метълите сме го били празнували тоя ден. По повода ми честитиха празника. Това пък е второто суеверие – музикален помияр като мен го пишат метъл :). Ok. Но пък вечерта ми заявиха, че съм имал ниска музикална култура (защото не познавам добре българския progressive underground). Здраве да е, ще живея некултурен. Та, въпросът беше за суеверията. Споменах (там в някакъв коментар), че не съм суеверен, но си имам все пак едно наум. Не че пръскам сол през рамото. Не че се и психирвам, когато черна котка ми мине път (което става кажи-речи всеки ден с котката на Таня :)). Не че и си блъскам главата за следващите 7 години, когато счупя огледало… Но, ако ми се изпречи на път “дяволска стълба”, гледам да не минавам под нея. Пък и днес, като излязох, където можеше, минавах под дървета, че да се пазя от падащи костенурки :). Такива неща. Наблюдавам доколко са верни нещата със зодиите, но и по отношение на тях съм скептичен (макар че китайският календар тези дни ме впечатли с учудващата си точност по отношение на зодията ми – Куче). Е, вярвам в извънземни ! :). И в това, че истината е някъде… там, също.

Та тъй де… фаталният ден се оказа не толкова фатален. Освен за работата, която така и не ми се отдаде възможност да довърша. За сметка на това пък с Катя излязохме на кафе и лаф – нещо, което сме си запланували от няколко месеца и все не оставаше време. Последваха няколко часа в ресторант Lucky с Илиян, Стамбето, Копача и Нико – отново изпотрепахме народа с простотия. Следва (ново) прекомпилиране на ядрото на Mantra (за да махна SMP и devfs поддръжката), малко чат и в леглото. В 7:00 ме чака отлитане към София, посрещане на руската баба на летището към 11:00, обратно в Студентски град… и т.н..

P.S. Продължавам да търся “Free” на Theodore Dreiser на английски. Три бири за този, който я намери в дигитален или OCRуем вариант ! :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: