Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
May 9th, 2005 by Valery Dachev

Hosting-и

Някаква трансперанта с надпис “Hosting” висе??е между началото и края на деня. Опитах се да намеря читаво местенце в чужбина, където безплатно да кача малко аудио и видео файлове за теглене покрай сайта на приятел-музикант. Преди около половин година намерих фирма, която предлага подобна услуга (100 Мб пространство, екстри от FTP достъп, PHP, MySQL). Никъде не пи??е??е обаче, че има ограничение в големината на тегления (не на качван) файл. Това ограничение обаче лесно се прескача с помощта на малък PHP script, който получава като параметър името на файла и връща съдържанието му. Той не подава “Content-Length” header-а. Явно обаче веднъж на половин година минава нещо, което забърсва големите файлове. Колко неприятно ! Пак ще качвам.

??зпробвах криптирането на PHP кода с помощта на encrypt.php, който върви с eAccelerator. Получи се. Оказва се обаче, че самото криптиране е различно за PHP4 и PHP5. Когато криптирах при себе си, на сървъра резултатът бе??е: “Fatal error: eAccelerator Loader can’t load code. Incorrect Zend Engine version“. Явно проблемът е в разликата между Zend Engine 1 и Zend Engine 2. Живи и здрави !

Titan Internet пък издъниха работата с AVC Broadband. Сайтът бе??е долу цяла сутрин, а след появата му се оказва със стара версия. Не ми е за това, че явно няма RAID и се оказвам със стар backup, ами това, че не са съобщили нищо на клиентите си. Глупава история.

Междувременно се изнамери и някой-друг нов кандидат за свързване в на??ата IRC мрежа. ?? те да са живи и здрави, посмях се ! :)

То се е видяло, че не съм единствен с проблемите. То никой не е застрахован. А има и фирми къде-къде по-зле. ?? аз да съм жив и здрав и аз с моя си хостинг и да не критикувам много, че… не съм цвете за мирисане ! :)

P.S. Ще??е ми се да споделя сайтовете за Администрация на Debian и за неофициални APT хранилища.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: