Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
April 12th, 2005 by Valery Dachev

WordPress глезотии

Накратко ще изсипя някои нещица за WorPress, за да не се занимава някой като мен – с глупости (а именно търсенето на информация – 5 мин. общо :)).

Първото, което трябва??е да направя по чисто новичкия си блог бе??е локализирането му. За целта просто се грабват съответните езикови (.po) файлове от http://svn.automattic.com/wordpress-i18n/ и се поставят в директория wp-includes/languages/ (която по подразбиране не съществува). Следва поправка на wp-config.php, като реда:

define ('WPLANG', '');

се подменя (в случай, че искаме локалът да е “bg_BG” и сме изкопирали файл “bg_BG.po”) с:

define ('WPLANG', 'bg_BG');

Появи се обаче проблем с датите на публикациите в RSS файловете, които изкарва блогът ми, тъй като датите вътре също се локализират. Проблемът се оправя, като към параметрите на функцията mysql2date() във wp-rss2.php се добави трети параметър с нулева стойност там, където го няма (същото важи и за файловете wp-atom.php и wp-rdf.php) . Благодарение на тази глупост попрецаках малко open-culture.net, но при следващото обновяване ще се оправи, надявам се.

Друго нещо, което ми се наложи да направя, бе??е да добавя Creative Commons лиценза. За да стане това най-елементарно, просто изрових раз??ирението WP-CC. Както всяко друго такова, разархивира се в директория wp-content/plugins/, влиза се в панела за администрация, и някъде из Options (вече “Настройки” при мен :)), се избира WP-CC, избира се съответния лиценз и остава само да се добави в темичката така, както е показано най-долу в страницата на настройките.

Освен на официалната боза-данни за раз??ирения, попаднах и на този сайт с благинки за WordPress. От там грабнах раз??ирения за статистика (ползата от което още осъзнавам :)) и за формули (току-виж съм ре??ил да публикувам някоя моя революционна за науката теория). За следващия път тук ще изсипя сумати статистики и уравнения от квантовата механика, за да направя впечатление.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: