Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
March 24th, 2005 by Valery Dachev

Дим

Първите слънчеви лъчи прокраднали се над блоковете и между пердетата ми сякаш бяха последно нещо, което видях преди да заспя. Наистина не знам колко беше часът, но трябваше да стана рано. Даже прекалено, предвид… абе предвид всичко. Въпреки това в 11:30 имах среща с Джани, за която не исках да закъснея. И, естествено, подраних с 20 мин.. Грозен навик. Но пък си изкарахме добре час и половина разговори в градинките зад Кемпински-Зографски. След това наистина се нуждаех от един здрав обяд и сън. Още сутринта чувствах, че ще припадна – напоследък се храня минимално може би защото се чувствам зает със стотици ангажименти и мисли едновременно. Да, ама не. С Добрев отидохме при домакинката и пак по мазетатам, допълнихме плана и трябваше да го занеса в управата. Хавальов го нямаше – реших, че е по-добре да колабирам в кафето, отколкото в чакане пред кабинета му. Е, не се сгромолясах с мощ неземна на земята… Последва повторно разкарване на домакинката, търсене на електротехник, още мазета, още стаи… и за капак – местене на switch в 42Б поради ремонтни работи по стаите (а тези ремонти колко грижи ще ни създадат, просто не е истина). Хиляда проблема покрай това, като горе-долу закърпихме положението.

За съжаление и след това не можах да се наспя. Сякаш целия блок беше решил тази вечер да се изреди през стаята ми. Решенията ми да стана или не бяха абсолютно произволни (друг е въпросът, че и абсолютният произвол предполага случаи, когато в 10 поредни случая реша да НЕ отворя врата на никого). И телефона бях си изключил. И пак не успях да заспя, мамка му ! А трябва да го направя, защото изтощението ме води до мрачни заключения и кофти отношения.

Та за дима… Подушваш го още преди да се е появил. В началото е толкова разреден, че даже не го усещаш. В един момент вдишваш и вече си сигурен, че нещо не е наред. Оглеждаш се и виждаш целият този пушек. Явно това нещо, дето не е наред, е всъщност доста по-нещо и доста по-ненаред, а какво друго да е, ако не огън ? Само се надявам в моя случай да е запалената цигара…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: