Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
March 20th, 2005 by Valery Dachev

Спагетски веееечериии…

Лично аз “оризилих” вчера??ната среща надвечер. Дали защото просто се нуждаех да се прибера, след като изпратих Мира, дали заради времето навън (дават го да е мрачно утре) или просто защото ни липсва??е организация… Но не чувствах, че това е моментът за разходка. Вместо това се прибрах и изкарах малко време на компютъра в постягане на Mantra (барнах backup скриптовете, разчиствах ненужни данни,…), слу??ах музика и просто си заспах. Не бях в настроение…

.. и днес не съм. Събудих се рано, но уми??лено не се обадих на Кунчев (макар че се бяхме уговорили). Оставих го да се наспи, а аз – да се помотая. Васил и Антон нямаха възможност да дойдат (първият явно го бе??е пернал солиден махмурлук след запоя снощи), но така стана и по-добре. Оказа се, че по единствената (поради липса на кабел) нарочена вертикала почти няма поставени кабелни канали. Местенето на гардеробите си бе??е работа, но не и невъзможна… като изключим последния, който спря работата. Та, прибрахме се по-рано. Подлепнах новата система за контрол, наблюдение и описание на компютърната мрежа и нейните потребители – занимание прекъснато от кучи глад и свинско тъпкане със спагети (съвсем осъвър??енствах приготвянето им :-D). Еми, съжелявам, но не мога да помръдна повече ! :) До утре… когато смятам да посетя лекцията по Астрофизика.

P.S. Открих консервите белени домати на Олинеза. Преродих се ! :-P

Comments

3 Responses to “Спагетски веееечериии…”
  1. ??нтересен факт: барометричното налягане в синоптичните справки обикновено е относително приравнено към морското равнище. С други думи, ако абсолютното налягане е 900 хПа, но това налягане където си е еквивалентно на 1000 хПа на морско равнище, синоптиците го дават като 1000 хПа.

  2. Ами данните са от National Weather Service за района на Софийската Обсерватория (LBSF), но има логика да е приравнено към морското равнище (макар в София да няма кой знае колко високи сгради или хълмове).

  3. В София едва ли има особена разлика, около 300м е средното надм. равнище там мисля? При нас обаче, при 1300м, пак ни разправят че било 1000+ хПа налягането… трънки :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: